Απείχε η Ελλάδα από ψηφοφορία για την αναδιάρθρωση του χρέους!

samaras_merkel-700x466Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η κυβέρνηση της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και της εξαθλίωσης του λαού μας. Ούτε τα προσχήματα!

Ψήφισμα για την «καθιέρωση ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους χωρών – μελών» κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Ομάδα των 77 αναπτυσσόμενων χωρών.

Το ψήφισμα τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών, με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες.

Φυσικά, συνάντησε την αντίθεση των οικονομικά ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της Δύσης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας και της Βρετανίας, ενώ από τις χώρες της Ε.Ε. το καταψήφισαν και η Φινλανδία, η Τσεχία και η Ουγγαρία. Συνολικά καταψηφίστηκε από 11 χώρες, υπερψηφίστηκε από 124 και 41 άλλες επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα της κυβέρνησης των δωσιλόγων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *