Δεν πληρώνεις; Δεν μετακινείσαι!

ιωαννιδουΚάπως έτσι αντιμετωπίζει το ζήτημα της κατάργησης του χαρατσιού για στάθμευση των αυτοκινήτων η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου που εκλέχτηκε με τους Οικολόγους.

“Στην Πάτρα, ο στηριζόμενος από το Κ.Κ.Ε. δήμαρχος επέλεξε ως πρώτη του πράξη να απελευθερώσει τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο Ι.Χ. στο κέντρο.

Η αντίληψή του για το δημόσιο χώρο είναι λαϊκιστική, δείχνει ακριβώς το πόσο δρόμο έχει η “ορθόδοξη” αριστερά, για να επαναπροσεγγίσει την έννοια του δημόσιου αγαθού και διαφωνώ κάθετα, υπενθυμίζοντας τη ρήση του δημάρχου της Μπογκοτά πως “μια προηγμένη πόλη δεν είναι ένα μέρος, όπου οι φτωχοί μετακινούνται με αυτοκίνητα, αλλά αυτή, όπου ακόμη και οι πλούσιοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς”.

Αυτά δήλωσε η κ.  Ιωαννίδου, με αφορμή την απόφαση του δήμαρχου Πάτρας Πελετίδη να καταργηθεί το χαράτσι της στάθμευσης που εισέπραττε ιδιωτική εταιρία.
Θα συμφωνήσουμε, προφανώς, με την ανάγκη μαζικών μετακινήσεων.
Θα διαφωνήσουμε, όμως, κάθετα με την άνεση της κ. Ιωαννίδου να επιτίθεται για λαϊκισμό, όταν ξέρει ότι η δημιουργία ικανοποιητικού δικτύου ΜΜΜ δεν είναι υπόθεση δημάρχου, καθώς και ότι ακόμη κι αν αποφασιζόταν θα έπαιρνε χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί.

Μέχρι τότε, πληρώνετε και σωπάστε!

Η κ. οικολόγος απλώς προτείνει να μην έχουν πρόσβαση στο κέντρο οι μη έχοντες και κατέχοντες. Εύγε! Ο νεοφιλελευθερισμός με οικολογικό μανδύα καλά κρατεί!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *