Ισημερινός: Ο Κορέα κηρύσσει εκστρατεία κατά των fast food

κορέαΟ αριστερός πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα επιτίθεται στις αμερικανικής ιδιοκτησίας αλυσίδες fast food, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος της παχυσαρκίας στη χώρα.

Εκτιμώντας ότι τα προβλήματα της φτώχειας που αντιμετώπιζε ο Ισημερινός κατά το παρελθόν ήδη αντιμετωπίζοναι, ο Κορέα διαπιστώνει πως “η χώρα προχωρά πολύ και κινείται προς τα προβλήματα της ευημερίας. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από το κακό φαγητό, όχι από μια έλλειψη τροφίμων.”

Εκστρατεύοντας κατά των αμερικανικών αλυσίδων γρήγορης τροφής  McDonald και Burger King, τονίζει πως θα επιδιωχθεί ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης κάθε είδους απο αυτά που προσφέρουν, επιβάλλοντας βαριά φορολογία στις επιχειρήσεις που τα πουλάνε, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ντόπιας παραγωγής και της παραδοσιακής γαστρονομίας.

Αν θέλετε να αρρωστήσετε, αυτό είναι δικό σας πρόβλημά. Είμαστε σε μια ελεύθερη χώρα. Αλλά εκείνοι που επηρεάζουν σκόπιμα την υγεία σας, θα πρέπει να συνεισφέρουν λίγο περισσότερο για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να σας βοηθήσει όταν θα είστε άρρωστοι.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *