Ο ιταλικός Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε τον νόμο που βγάζει παράνομο τον φασιστικό χαιρετισμό

Mussolini_hitlerΟ φασιστικός χαιρετισμός παραμένει αδίκημα, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας, επιβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να ισχύειο νόμος του 1952, ο οποίος απαγορεύει την ανασύσταση του φασιστικού κόμματος αλλά και τον φασιστικό χαιρετισμό.

Η υπόθεση αφορούσε στην καταδίκη δυο μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Casa Ρound, που συμμετείχαν σε νεοφασιστική συνάντηση στη βόρειο Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου του 2009 και χαιρέτισαν φασιστικά.

Για την ενέργειά τους αυτή καταδικάσθηκαν τόσο από το πρωτοβάθμιο όσο και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Μπολτσάνο σε φυλάκιση δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ ο πρώτος και πρόστιμο 140 ευρώ ο δεύτερος. Οι ποινές τους μετατράπηκαν στη συνέχεια σε χρηματικό πρόστιμο συνολικά 700 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας αποφάνθηκε χθες ότι “η Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να τυγχάνει της πρέπουσας προστασίας”, καθώς «παρά το ότι το Σύνταγμα ισχύει εδώ πολλές δεκαετίες, τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει εκλείψει πλέον ο κίνδυνος ανασύστασης ιδεολογικών και πολιτικών οργανισμών με κοινή αναφορά στο διαλυθέν φασιστικό κόμμα ή σε ανάλογες πολιτικές δυνάμεις.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *