Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΨΝΑ. Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας!

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, από τις 12.00 έως 3.00 μμ, καλώντας σε συγκέντρωση έξω από την πύλη του.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση που επιχειρούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τις επιταγές τις Ε.Ε., και την εναντίωσή τους στην κατάργηση των ψυχιατρείων.

Επίσης, τονίζουν πως ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αλλά κυρίως για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες, ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

 

ψναΠαραθέτουμε την  ανακοίνωση του σωματείου:

Διεκδικούμε παλεύοντας για:

– Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο. – ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμία μεταφορά κλινικών – υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών).

– Δημιουργία ενιαίου δικτύου πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας περίθαλψης για την ψυχική υγεία, που να περιλαμβάνει τομεοποιημένα κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα ημέρας, στεγαστικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ανάλογα με την φύση της ασθένειας, θέσεις εργασιακής προστατευμένης και μη απασχόλησης στην κοινότητα, διασυνδεδεμένα με κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία και τα ψυχιατρεία,με στόχο την πρόληψη την θεραπεία και την αποκατάσταση των χρηστών ψυχικής υγείας.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας

– Καμία διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση

– Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων

– Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες, ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Καλούμε συγγενείς χρηστών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς & πολιτικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης προκειμένου να μην διαλυθούν – καταργηθούν οι δομές ψυχικής υγείας.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συναυλία αλληλεγγύης με καλλιτέχνες που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων την Δευτέρα 6/10/ 2014 και ώρα 6.30 στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε κλιμάκια ενημέρωσης πού θα πραγματοποιηθούν στους σταθμούς του μέτρο των ομόρων δήμων και σε λαϊκές αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *