Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

«Την ώρα που ο κόσμος περνούσε το πιο μελαγχολικό ρεβεγιόν της ζωής του και 5.000 νεόπτωχοι έτρωγαν στα συσσίτια, ο πρωθυπουργός χόρευε στις 3.50 τα ξημερώματα την (κατοχική) “Συννεφιασμένη Κυριακή” του Τσιτσάνη στο μεζεδοπωλείο “Παυσίλυπον”», μας γράφει σημερινή φυλλάδα.

Λογικό δεν είναι να βρίσκεται μεσ’ την «καλή χαρά» ο ΓΑΠ; Η κυβέρνηση του «πολιτικού Κουίσλινγκ», του Γ. Παπανδρέου, επιτελεί μέχρι τώρα με απόλυτη επιτυχία το έργο που τις έχει ανατεθεί. Εχει καταλύσει τα πάντα που αποτελούσαν εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα.

Οι τροικανοί και οι ντόπιοι λακέδες τους με πρώτον απ’ όλους τον κατά τύποις Ελληνας πρωθυπουργός έχουν κάθε λόγω να νιώθουν ενθουσιασμένοι. Μια ματιά στα ξένα έντυπα να ρίξει κανείς διαπιστώνει ότι ακόμα και οι τροϊκανοί επικυρίαρχοι όπως και οι πιο άγριοι κεφαλαιοκράτες-τοκόγλυφοι έχουν πάθει την πλάκα τους με την αντοχή και ανοχή μας στην υποτέλεια. «Τόσο υποταγμένα και τόσο φοβισμένα πειραματόζωα σαν τους Ελληνες, η πλανητική οικονομική ολιγαρχία δεν θα μπορούσε να βρει πουθενά στον κόσμο», έγραψε ξένος οικονομικός αναλυτής.

Ανεξάρτητα στο κατά πόσο έχουν δίκιο στις εκτιμήσεις τους οι ξένοι αναλυτές η αλήθεια είναι μια: Οσο δεν υπάρχει μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα τα πράγματα θα πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο για την τάξη μας.

Οσο δεν αποφασίζουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε οργή, την μουρμούρα σε κραυγή, την παθητικότητα σε εξέγερση, τόσο η κυβέρνηση των πολιτικών δοσιλόγων του Γ. Παπανδρέου θα είναι στο «τσακίρ κέφι».

Στις γροθιές μας απομένει να μετατρέψουμε τις ζεϊμπεκιές που ρίχνει τώρα ενθουσιασμένος για το έργο του ο ΓΑΠ, σε μοιρολόι που θα ενταφιάσει αυτόν και την κλίκα του στα αζήτητα της ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *