Σύνδεση με την Ε.Ε., ενώ συνεχίζονται τα νατοϊκά γυμνάσια στην Ουκρανία

ευρωβουληΤη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσαν ταυτόχρονα σήμερα το Κοινοβούλιο στο Κίεβο και η Ευρωβουλή στο Στρασβούργο.

Στην ιδιαίτερα προκλητική και κυνική ομιλία του στην ουκρανική Βουλή, ο πρόεδρος Ποροσένκο παραδέχτηκε ότι το λουτρό αίματος στη χώρα του οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή την πολιτική της πάση θυσία ενταξης στην Ε.Ε.

«Καμία χώρα δεν έχει πληρώσει τόσο υψηλό τίμημα για να γίνει ευρωπαϊκή», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στους θανάτους των διαδηλωτών κατά την εξέγερση που ακολούθησε την απόρριψη της συμφωνίας από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των στρατιωτών στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Ακόμη πιο προκλητικός και κυνικός, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς χαρακτήρισε τη στιγμή της ταυτόχρονης ψηφοφορίας ιστορική και μοναδική στην ιστορία του διεθνούς κοινοβουλευτισμού.

Πράγματι, είναι ιστορική η περίπτωση σύνδεσης με την Ε.Ε. μιας χώρας όπου κυβερνά μια χούντα ναζιστικής κατεύθυνσης. Και μοναδική, μέχρι τώρα τουλάχιστον…

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα κοινά γυμνάσια του ΝΑΤΟ με τον ουκρανικό στρατό, στα οποία συμμετέχουν και γερμανικά στρατεύματα, που έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στα εδάφη από τα οποία είχαν εκδιωχθεί το 1944. Πρόκειται, απλώς, για τυχαία σύμπτωση!…nato-ukraine

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *