Πειραιώς Σεραφείμ: Θορυβείτε; Είσθε κομμουνισταί!

σεραφειμΣυνέβη την ημέρα του αγιασμού στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο και σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά, κατηγορώντας τον μητροπολίτη Σεραφείμ για μισαλλόδοξη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, «επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη».

«Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι μαθητές αντέδρασαν στα όσα άκουσαν και ο μητροπολίτης Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε.
Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τονίζουν ότι «αν δεν μπορεί η Εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις βγάλει έξω από τα σχολεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *