Με αστυνομικές βιαιότητες τα χθεσινά εγκαίνια στον Ευαγγελισμό. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

ματ ευαγγελισμοςΕνώ ο Σαμαράς προφασίστηκε άλλες υποχρεώσεις για να αποφύγει την εμφάνισή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, τα χθεσινά εγκαίνια των νέων χειρουργείων -που δεν φτιάχτηκαν από την κυβέρνηση αλλά από χορηγίες- αποτέλεσαν την αφορμή για νέα επίδειξη αστυνομικής βίας.

Με την άφιξη του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, υγειονομικοί από άλλα νοσοκομεία και ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας, όπως: «Έξω τα ΜΑΤ απ” τα νοσοκομεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία», «Αυτοί με ΜΑΤ και με τρομοκρατία κι εμείς με το λαό για δωρεάν υγεία», «Τα νέα χειρουργεία ανήκουν στο λαό και όχι “πεσκέσι” στο κεφάλαιο».

Παράλληλα κατήγγειλαν την έντονη παρουσία ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν στο χώρο που θα γίνονταν τα εγκαίνια. Το σωματείο και οι διαδηλωτές απαίτησαν να κατευθυνθούν προς το σημείο των εγκαινίων, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε.

Μετά τη σύντομη συνομιλία του προεδρείου του Σωματείου των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων διέσχισε το προαύλιο του νοσοκομείου για να επιστρέψει έξω από τα Επείγοντα όπου εξελισσόταν η διαμαρτυρία, προσεγγίζοντας τον κλοιό των ΜΑΤ από πίσω. Οι άνδρες της αστυνομίας αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να χτυπούν ανεξέλεγκτα τους εργαζόμενους.

Τραυματίες είναι ο νοσηλευτής Σταύρος Θεολόγος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κάταγμα στο μετατάρσιο, η ακτινολόγος Βούλα Πασχάλη, με μώλωπες στα γόνατα, και ο πρόεδρος του σωματείου, Ηλίας Σιώρας, με θλάση στους συνδέσμους του αριστερού ώμου.

Τελικά, μια αντιπροσωπεία του σωματείου βρέθηκε έξω από το χώρο των εγκαινίων, καταγγέλλοντας στον υπουργό Υγείας την παρουσία ΜΑΤ μέσα στο νοσοκομείο: «Φέρατε τα ΜΑΤ αντί να φέρετε πούλμαν με νοσηλευτές, γιατρούς κι όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται. Εμείς βρισκόμαστε εδώ ζητώντας δωρεάν υγεία χωρίς επιχειρηματίες, τα χειρουργεία να είναι ελεύθερα, δωρεάν για το λαό, να φέρετε το προσωπικό που λείπει. Έχουμε σακατευτεί εδώ μέσα τόσα χρόνια…».

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη εβδομάδα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους

Όπως αποφάσισαν σε πρόσφατη γενική συνέλευση καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα αποκλείουν και την πρόσβαση στον εισπρακτικό μηχανισμό του νοσοκομείου.

Στο πλευρό τους και οι ειδικοί γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποιούν  τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 8 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι. Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού και καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των εφημεριών έξι μηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *