Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Η Ν.Δ. καθοδηγούσε τη Χρυσή Αυγή μέσω Μπαλτάκου

ΜπαλτάκοςΑπευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος είχε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος. Η αποκάλυψη έρχεται από την Εφημερίδα των Συντακτών που παρουσιάζει και τα σχετικά ντοκουμέντα.

Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού που έπαιρνε αποφάσεις για την κυβερνητική πολιτική σε κορυφαία ζητήματα έως την αποκάλυψη του βίντεο που αποκαλύπτει ότι ήταν συνομιλητής του Κασιδιάρη επιδιδόταν επιπροσθέτως και σε άλλου τύπου επαφές μαζί τους.

Σε μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη και τα οποία παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών ο Τάκης Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής . Εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Στα sms ο αποστολέας, ο οποίος αναφέρεται ως Ζούμπος χωρίς μικρό όνομα,  ενημερώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για τις συναντήσεις με τον Μπαλτάκο και όσα του υπέδειξε ο τελευταίος.

Στο πρώτο, στις 5 Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει ότι ο Μπαλτάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με τον αδερφό του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος».

Στο δεύτερο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2013, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να ζητάει την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη (τότε υπουργός Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά): «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει νά ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μού ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Τού ‘πα είμαστε ενήμεροι!»σμσ

Στο τρίτο, στις 17 Μαΐου του 2013, ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να συγχαίρει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλο: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο».

Το μήνυμα κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται σε περιστατικό κατά το οποίο ο Ηλιόπουλος είχε αναφερθεί ειρωνικά για τον Αλέξη Τσίπρα και αδιαφόρησε για τις παραινέσεις του προεδρείου. Τελικά τον απομάκρυνε ο φρούραρχος της Βουλής, απόφαση που προκάλεσε τα χειροκροτήματα άλλων παριστάμενων βουλευτών. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε αποκαλέσει τους βουλευτές αυτούς «γίδια», «ξεφτίλες» και η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποχώρησε σύσσωμη, για να αποφύγει την αποβολή του βουλευτή της.

 

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *