Ο Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από Χρυσαυγίτες νεοναζί. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε συνεργεία αφισσοκολλητών του ΚΚΕ, τραυματίζοντας σοβαρά κάποιους απ΄αυτούς. Οι νεοναζί είναι θρασύδειλοι εγκληματίες. Χτυπούν και δολοφονούν. Μπουλούκια, ορδές βαρβάρων εναντίον ενός, οπλισμένοι εναντίον άοπλων. Πάντα τέτοιοι ήταν. Το ξέρει καλά η Ελλάδα, το ξέρει η Ευρώπη και όλος ο πλανήτης. Το ξέρουν πολύ καλά οι λαοί που τους συνέτριψαν το 1945.

Σ’ αυτόν τον χρόνο είδαμε την Κυβέρνηση να επαίρεται ότι, δήθεν, κατατρόπωσε τη Χρυσή Αυγή, βάζοντας κάποια στελέχη της στη φυλακή και τα μέσα ενημέρωσης των εφοπλιστών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών  να συναγωνίζονται σε αποκαλύψεις που στοιχειοθετούν τον χαρακτήρα της ως εγκληματικής οργάνωσης. Είναι οι ίδιοι (καθεστωτικά Κόμματα & κανάλια) που επί χρόνια πριν προετοίμαζαν το έδαφος προωθώντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία, οι ίδιοι που χρησιμοποιούσαν «σα λαγό» το ΛΑ.Ο.Σ  και το αποδέχτηκαν σε συγκυβέρνηση μαζί τους, οι ίδιοι, τέλος, που έχουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες πρώην στελέχη της ΕΠΕΝ και υμνητές του φασισμού.

Ο λόγος απλός: Γίνεται ολοένα και πιο φανερό, και σε εκείνους που δεν το έβλεπαν ως τώρα, ότι οι ναζιστές αποτελούν τα πρωτοπαλίκαρα αυτών που προκάλεσαν και που θησαυρίζουν από την κρίση. Βοηθούν με τον τρόπο τους την κυβέρνηση να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Αποτελούν τα «ροτβάιλερ» του καπιταλισμού που κατατρομοκρατούν Έλληνες και ξένους εργάτες, προσπαθούν να στήνουν εργοδοτικά σωματεία για να χτυπήσουν το οργανωμένο εργατικό κίνημα και δεν «δίνουν δεκάρα τσακιστή» για τη φτώχεια, την ανέχεια, τα προβλήματα  του ελληνικού λαού. Προχτές χτυπούσαν τους μετανάστες. Μετά τους αναρχικούς και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Χτες το ΚΚΕ και τον Φύσσα. Αύριο, αν τους αφήσουμε, όλους μας.

Ο φασισμός δεν νικιέται με μεσοβέζικα δικαστικά ή διωκτικά μέτρα και πολιτικές. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η ταξική Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά … μονόφθαλμη προς το μέρος τους. Συνήθως οι φασίστες πέφτουν «στα μαλακά» των δικαστικών αποφάσεων.

Όμως, μέχρι τότε, και προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι κάθε δημοκράτης, κάθε πατριώτης, ανεξάρτητα τι ψήφισε στις εκλογές, να σηκώσει το ανάστημά του. Να μιλήσει, να καταδικάσει τα ναζιστικά εγκλήματα και το φασισμό. Να δημιουργηθεί ένα πλατύ, δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία και την υπονόμευση των ελευθεριών του λαού. Υπάρχει ακόμη καιρός.

Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε. Δεν πάει άλλο. Είναι ζήτημα στοιχειώδους υπεράσπισης της ζωής, της αξιοπρέπειας του λαού μας. Είναι ζήτημα υπεράσπισης της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Είναι καιρός οι μαζικοί φορείς, οι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, τα εργατικά σωματεία να συγκροτήσουν ένα γιγάντιο πανδημοκρατικό κίνημα και να διοργανώσουν πλατιές, ενωτικές δράσεις που  θα διεκδικήσουν και απαιτήσουν:

·         Πλήρη πολιτική απομόνωση των απάνθρωπων, αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών σχεδίων των φασιστών

·         Τιμωρία των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών των ναζιστικών εγκλημάτων. Η Χ.Α. είναι εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.

·         Εκκαθάριση των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και του κρατικού εν γένει μηχανισμού από τους φασίστες υπονομευτές της δημοκρατίας.

·         Υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει, να απεργεί, να μιλά ελεύθερα, να διεκδικεί το δίκιο  και τη ζωή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *