Οι δάσκαλοι του Περιστερίου για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου “Έλλη Αλεξίου” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 
μολύβιMέχρι την Τρίτη, 17 Σεπτέμβρη 2013, η νεοναζιστική οργάνωση έδερνε, προπηλάκιζε, μαχαίρωνε, σκότωνε, τραμπούκιζε σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Εκείνη τη μέρα σκότωσαν και Έλληνα : Τον Παύλο Φύσσα.
Σήμερα πια, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης έχει αποκαλυφθεί. Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για λογαριασμό των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό,
• Να μιλήσει στους μαθητές του ενάντια σ΄ αυτή τη χολέρα της εποχής μας. Να μάθουν στα παιδιά την ιστορία των ταγματασφαλιτών της Χ.Α. Την ιστορία της Ελλάδας, όπου στο όνομα του «καθαρού πατριωτισμού», του εθνικισμού, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλείας, έγιναν τα πιο φρικτά εγκλήματα κι η χώρα οδηγήθηκε στις πιο επώδυνες εθνικές ήττες.
• Να θυμήσει στους γονιούς την ιστορία των παπούδων του
• Να δείξουν στο λαό, στη γειτονιά του σχολείου, ότι αυτή η εγληματική οργάνωση των μπράβων των αφεντικών, δεν έχει θέση στη χώρα και στον πλανήτη.
• Τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 του Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό – φασιστικό τέρας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καλεί τα μέλη του κι όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις την Πέμπτη 18 του Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.

“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *