Αν και μετά από αυτά ακόμα πιστεύετε ότι “ο καπιταλισμός είναι καλός για όλους”, κάτι δεν πάει καλά


Αυτά είναι μερικά από τα (πράγματι πολύ καλά φτιαγμένα) γραφικά του motherjones.com, σε ένα άρθρο του με τίτλο “Plutocracy now – It’s the Inequality, Stupid” που έγραψε με αφορμή την κήρυξη (μετά από πολλά χρόνια) γενικής απεργίας στο Ουισκόνσιν, μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που είχαμε εκεί.

Στο άρθρο του, το motherjones.com παρουσιάζει τις τεράστιες ανισότητες στις ΗΠΑ (θυμίζουμε και παρόμοια δικά μας άρθρα, όπως πχ το “Η Citigroup τα λέει έξω από τα δόντια“). Στο λινκ υπάρχουν κι άλλα γραφήματα, απλά δεν τα βάζουμε όλα λόγω χώρου και λόγω του ότι δεν βγαίνουν όλα πολύ σωστά (κάποιο τεχνικό προβληματάκι). Πάντως, αξίζει να τους “ρίξετε μια ματιά”, είναι πλέον εξωφρενική η κατάσταση, με μια χούφτα ολιγάρχες να έχουν τα πάντα, και τις μεγάλες λαϊκές μάζες να έχουν καταντήσει πληβείοι, μιας και δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα.

Αυτή είναι λίγο – πολύ η ιστορία σε όλες της χώρες της “Δύσης”, και θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος με τις τεχνικές γνώσεις και τον απαραίτητο χρόνο καθόταν να έφτιαχνε παρόμοια γραφήματα, για να απεικόνιζε την αντίστοιχη κατάσταση και στην Ελλάδα.

Έως τότε, κάθε φορά που βγαίνει κάποιος που, είτε επειδή τον έχουν κοροϊδέψει, είτε επειδή θέλει ο ίδιος να κοροϊδέψει τον κόσμο, αρχίζει να μιλάει για “δημοκρατίες” και το “πόσο ωραία τα περνάμε” “όλοι μαζί”, βάλτε του μερικά τέτοια “απλά” στατιστικά στοιχεία στα μούτρα, γιατί πλέον μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να τα ακούσουμε αυτά τα πράγματα, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα

Οι καπιταλιστές θα πρέπει να χτυπηθούν, μιας και δε θα δεχτούν να παραδώσουν τον πλούτο που έχουν συσσωρεύσει, και ο πλούτος αυτός θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτούς που τον παρήγαγαν, δηλαδή σε εμάς.

Τίποτα λιγότερο δεν αρκεί.

Μία απάντηση στο “Αν και μετά από αυτά ακόμα πιστεύετε ότι “ο καπιταλισμός είναι καλός για όλους”, κάτι δεν πάει καλά”

  1. Δεν είναι μόνο τα στατιστικά… (γιατί κάποιος μπορεί να πει ελεύθερη αγορά έχουμε τι να κάνουμε όποιος μπορεί ας αναρριχηθεί) είναι κυρίως ο βρώμικος τρόπος που βγαίνουν αυτά τα υπέρογκα ποσά… λαδώνεις τους πολιτικούς, πηδάς την ποιότητα της ζωής των πολλών, παρανομείς και λαδώνεις ώστε η παρανόμια να είναι νόμιμη… και είναι η εξαθλίωση τόσο μεγάλη ειδικά στην Αμερική που δεν σέβονται ούτε τις μεγαλύτερες ηλικίες! Ελπίζω να ξυπνήσουμε οι πολλοί, κάποια στιγμή σύντομα και να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Το ελπίζω, το εύχομαι και το προσπαθώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *