Απελευθέρωση τούρκων ομήρων

ομηροιΑπελευθερώθηκαν οι τούρκοι όμηροι που είχαν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος, στο Ιράκ. Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως 49 τούρκοι όμηροι οι οποίοι είχαν συλληφθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης επέστρεψαν ασφαλείς στην Τουρκία χάρη στις προσπάθειες της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Οι όμηροι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά, είχαν απαχθεί τον Ιούνιο από το γενικό προξενείο της Τουρκίας. Ο Νταβούτοβλου δήλωσε πως μεταφέρονται στη νότια τουρκική πόλη Σανλιούρφα.

Η απελευθέρωση των ομήρων ήταν μέρος μιας «προσχεδιασμένης επιχείρησης» της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η ύπαρξη ομήρων στα χέρια της εγκληματικής ισλαμιστικής οργάνωσης αποτελούσε λόγο για την απροθυμία της Τουρκίας να συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον της. Φαίνεται πως και πάλι θα αρνηθεί μια τέτοια συμμετοχή, καθώς το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κύριο εχθρό της Τουρκίας, το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα. Άλλωστε, η απελευθέρωση των ομήρων υπήρξε συνέπεια συμβιβαστικών χειρισμών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *