Υπάρχουν και απατεώνες στη λίστα Λαγκάρντ;

Επιχειρηματίες πήραν δάνεια για επενδύσεις και τα έβγαλαν στο εξωτερικό;

λαγκαρντΤα ερωτήματα που διατυπώνουν ο τίτλος και ο υπότιτλος του κειμένου είναι ρητορικά και η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί με μια ακόμη ερώτηση: «μα γίνονται αυτά τα πράγματα»;

Εμείς μάλλον δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία: Γίνονται! Και με αυτήν την άποψη φαίνεται ότι συμφωνεί και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας ο οποίος με επιστολή του στο ΣΔΟΕ και τον Διοικητή της ΤΤράπεζας της Ελλάδας ζητά να μάθει, απ αυτούς που ξέρουν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του, ο ΓΓ της Διαφάνειας έχει βάσιμες υποψίες ότι στη λίστα περιλαμβάνονται όχι μόνο φοροφυγάδες, αλλά και επιχειρηματίες που πήραν δάνεια για να κάνουν επενδύσεις ώστε να αυξήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τελικά τα έβγαλαν στο εξωτερικό.Τα ποσά των δανείων αυτών εντάσσσονται μάλιστα στα 42 δισ. ευρώ των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων (και ιδιαίτερα στα 23 δισ. που χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης).

Αναλυτικά η επιστολή Σούρλα:

«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

ΥΓ. Αν υπάρξει διαφάνεια, γράψτε μας…

 

Πηγή: imerodromos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *