Τα συνδικάτα της Αυστραλίας κατά της επίσκεψης χρυσαυγιτών στη χώρα

Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης -μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις απόδημων Ελλήνων- που χαρακτήριζε ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και από τα συνδικάτα της Αυστραλίας.
AWU_avatar_2012Με κοινή τους επιστολή, που στάλθηκε προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισον, εκπρόσωποι των 15 μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων της Αυστραλίας, συνυπογράφουν την πρόσφατη ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) και υπογραμμίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στηνΑυστραλία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Την ίδια στιγμή και το Συμβούλιο Εθνικών Μειονοτήτων του δήμου Ντάρεμπιν της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου ζουν πολυάριθμοι Έλληνες, απαιτεί να μην επιτραπεί σε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να επισκεφτούν την Αυστραλία.
Η επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αυστραλία, τον Οκτώβριο, δύο στελεχών του εξτρεμιστικού ελληνικού πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Αυστραλούς. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει τη διαίρεση μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων.
Πέρα από τη ρατσιστική, φανατική ιδεολογία της, η Χρυσή Αυγή εμπνέεται από τις βίαιες μεθόδους του ναζιστικού γερμανικού καθεστώτος του περασμένου αιώνα. Τα μέλη και οι υποστηρικτές της ξεσπούν συνήθως σε ένα παραλήρημα μίσους με λαμπαδηφορίες, δημαγωγική 

ρητορική και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Ορισμένα μέλη (συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων ηγετών) έχουν κατηγορηθεί από την αστυνομία για ξυλοδαρμό ανυπεράσπιστων ατόμων που έκριναν ότι είναι εχθροί.


Κατά τη διάρκεια του 2013, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και δεκάδες οπαδοί του συνελήφθησαν στην Ελλάδα και κατηγορήθηκαν για αδικήματα τα οποία κυμαίνονται από δολοφονίες και πρόκληση εκρήξεων μέχρι εκβιασμό.
Οι Αυστραλοί έχουν μια υπερήφανη ιστορία ανδρείας και θυσίας στην καταπολέμηση και την ήττα του φασισμού στον εικοστό αιώνα. Καλούμε όλους τους Αυστραλούς να ενωθούν, για άλλη μια φορά, εκφράζοντας την αποστροφή τους στο μήνυμα του μίσους και τις βίαιες πολιτικές που προπαγανδίζουν ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *