Μνήμη Λέοντα Αυδή

Σαν σήμερα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2000, πέθανε ο Λέων Αυδής, ένας από τους πλέον σεμνούς, συνεπείς και συνάμα αντιδογματικούς αγωνιστές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Παραθέτουμε το σύντομο βιογραφικό που έγραψε ο ίδιος, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων:

αυδης«Ο Λέων Αυδής γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1937.

Παντρεμένος με την Ίριδα Καλκάνη απέκτησε ένα γιο.

Κατοικεί στο Γουδί και εργάζεται ως δικηγόρος με ενασχόληση στο εργατικό δίκαιο.

Το 1968 εκτοπίστηκε από την Απριλιανή δικτατορία, στη Σίκινο.

Τη χρονική περίοδο 1981-1986 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 1991 ως το 1993 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Δικαίου εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας και παρέμεινε μέλος ως το τέλος.

Το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α` Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας μετείχε στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης – Δικαιοσύνης της Βουλής και υπήρξε Β Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Από την ιδιότητα του βουλευτή παραιτήθηκε τον Μάη του 1997 για να ασχοληθεί με τον δήμο Αθηναίων ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα».

Εχει συγγράψει μελέτες και άρθρα για θέματα του Εργατικού Δικαίου, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά (Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας, Δίκαιο επιχειρήσεων και εταιριών) και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες (Συνδικαλιστική Επιθεώρηση, Ριζοσπάστης)

Επίσης ήταν νομικός σύμβουλος της Γ.Σ.Ε.Ε.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *