Αναμενόμενη η αντίδραση του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου

Αναμενόμενη η αντίδραση του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου, μετά το κράξιμο που έφαγε από φοιτητές στο Παρίσι. (Δείτε το βίντεο από το Mega).

Εβγαλε, λοιπόν, μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση όπου μια έκφραση αποδοκιμασίας την χαρακτηρίζει «τρομοκρατικού χαρακτήρα επέμβαση» και αφού “ανακαλύπτει τους ενόχους” στα πρόσωπα «Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του Σύριζα» επιδίδεται σε ένα Γκεμπελικής προέλευσης παραλήρημα «απέναντι στην φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του Σύριζα οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα στο όνομα του λαού να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προπάντων σωματική βία».

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον εγγονό του δικτάτορα; Ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, πήρε «προαγωγή» από «τραγουδιστής της Κατεχάκη» σε «φουσκωτό της κυβέρνησης»; Τις παπαριές του «όλοι μαζί τα φάγαμε» και «όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι»;

Το υποκείμενο αυτό που συνειδητά προχωρά στις φασιστικής έμπνευσης προβοκάτσιες για να λειάνει το έδαφος στην πιο ωμή αστυνομοκρατία και καταστολή, και είναι το κατάλληλο άτομο για όλες τις «βρόμικες» δουλειές, είχε το θράσος να βγει και να πει δημόσια ότι «Το μνημόνιο είναι ευκαιρία και ευτυχία για τον τόπο». Οπου «τόπος» είναι φυσικά γ’ αυτόν τα συμφέροντα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.

Θα ήταν πλεονασμός να ξαναγράψουμε για τι δεινά αποφέρει στον εργαζόμενο λαό, στα λαϊκά στρώματα η επιλογή της κυβέρνησης του ΓΑΠ να οδηγηθούμε στα νύχια της τρόικας.
Το θέμα μας εξάλλου είναι ο Θ. Πάγκαλος. Πιθανόν να θυμάστε ότι ο ομοϊδεάτης του πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Καψής, είχε ζητήσει να στηθεί ειδικό δικαστήριο και να αποδοθούν οι κατηγορίες στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για «παραβίαση του συντάγματος, απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Εμείς φυσικά δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Περιμένουμε και αγωνιζόμαστε για την στιγμή που η εργατική τάξη θα στήσει τα δικά της λαϊκά δικαστήρια και θα καθίσει στο σκαμνί τον Πάγκαλο και όλο τον υπόλοιπο αστικό συμφερτό.

Τελειώνοντας την ανάρτησή μας γι’ αυτόν τον τραμπούκο πολιτικάντη ας θυμηθούμε το “στόλισμα” που του έκανε ο Τζίμης Πανούσης.

Μία απάντηση στο “Αναμενόμενη η αντίδραση του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *