Συνέχιση της ίδιας άγριας πολιτικής μετά το Βερολίνο

Από την Ενιαία Αριστερή Κίνηση Κέρκυρας
μερκελΑΓΡΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ – ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ  ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
 
 

Χωρίς “ιδέα υποχώρησης” από την σκληρή γραμμή της άγριας εξοντωτικής λιτότητας, ταξικής εκμετάλλευσης για τον άνεργο – εργαζόμενο ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, χωρίς ιδέα υποχώρησης απο τις πολιτικές εξάρτησης της χώρας μας, των “μεταρρυθμίσεων” και των “διαρθρωτικών αλλαγών”, χωρίς ουσιαστικές αναφορές στο λεγόμενο “δημόσιο χρέος” που με τις πολιτικές τους όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα, το έχουν διογκώσει και μεγιστοποιήσει, εμφανίστηκε μετά την συνάντηση με τον Σαμαρά, η καγκελάριος της Γερμανίας, της ευρωζώνης και της ΕΕ, κ. Μέρκελ.

Το Βερολίνο και η συνάντηση με την καγκελάριο, ήταν ένα Βατερλό για τον κ. Σαμαρά, ένα Βατερλό για το εγχώριο μπλοκ εξουσίας, την ξεπουλημένη ντόπια αστική τάξη και τις “διεκδικήσεις” τους για “ευνοϊκότερους” όρους εκ μέρους των διεθνών κέντρων και του συστήματος εξάρτησης, στην παρούσα συγκυρία.
Οι δειλές – διστακτικές – αμήχανες αναφορές Σαμαρά για “απεμπλοκή” απο το ΔΝΤ και “όχι νέο μνημόνιο” δεν σημαίνουν – επί της ουσίας – τίποτε, ούτε πρακτικά, ούτε πολιτικά. Ο κ.Σαμαράς με τις δηλώσεις του, στο πλευρό της Μέρκελ, προδιέγραψε την συνέχιση των πολιτικών εθνικής εξάρτησης – λαικής εξόντωσης – ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας, παρουσιάζοντας μια οικονομική πολιτική για το άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον, βασισμένη στα πρωτογενή πλεονάσματα και στις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή στην σταθερή και ασταμάτητη συρρίκνωση των δημοσίων επενδύσεων, στην εξοντωτική φορολογία και στα εκτεταμένα ξεπουλήματα δημόσιας – εθνικής περιουσίας.
Είναι σαφές, απόλυτα ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια πολιτική χωρίς όρια και τέλος, για ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης – κοινωνικής εξόντωσης σε σχέση αλληλό – τροφοδότησης. Είναι επιπλέον σαφές, πως οι πολιτικές αυτές, που καταστρέφουν την χώρα μας, τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία και συρρικνώνουν την εθνική παραγωγή, που μετατρέπουν την Ελλάδα ακόμα περισσότερο σε πάμπτωχη – εξαρτημένη χώρα “παροχής υπηρεσιών”, είναι οι πολιτικές που με απόλυτο και σκληρά αυταρχικό τρόπο προωθούν τα ιμπεριαλιστικά ευρωατλαντικά κέντρα, η ΕΕ, η ευρωζώνη, οι ΗΠΑ. Αυτοί θέλουν μια Ελλάδα, στρατιωτική τους βάση και εξαθλιωμένο “οικονομικό προτεκτοράτο” τους. Η έναρξη της μνημονιακής περιόδου, στον πρώτο επιθετικό γύρο αυτής της πολιτικής για την χώρα μας, μπορεί να είχε σαν αφετηριακή βάση την διεθνή και ευρωζωνική καπιταλιστική κρίση και τα οικονομικά μεγέθη της χώρας τότε, όπως τα διαμόρφωναν για δεκαετίες οι πολιτικές και οι παράγοντες του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, σήμερα όμως συνεχίζεται μεθοδικά και ανατροφοδοτούμενη.
Η ΕΝΑΚ όλο το προηγούμενο διάστημα έθετε αυτές τις διαπιστώσεις, δημόσια, σαν βάση της πολιτικής της. Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δουν καθαρά και χωρίς τις αυταπάτες που προωθούνται απο πολλούς, στο όνομα μιας παλιάς θεωρίας περί του “εφικτού”, όπως και άλλες αποπροσανατολιστικές θέσεις διατυπωμένες απο πολιτικά και άλλα κέντρα, να δουν καθαρά πως οι κοινωνικοί αγώνες αντίστασης και επιβίωσης είναι οργανικά συνδεδεμένοι με τον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, ένα αγώνα με ευρύ και συγκεκριμένο κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *