Να σταματήσουν οι διώξεις τούρκων αγωνιστών

Καταγγελία των διώξεων κατά τούρκων αγωνιστών εξέδωσε η τουρκική οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουμε.

tourkoi-prosfigesΑπό τις αρχές του 2013 άρχισαν στην Ελλάδα  συστηματικά και παρατεταμένα οι προφυλακίσεις, οι συλλήψεις, οι απαγωγές και οι παραδόσεις στην Τουρκία των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου, οι εισβολές στα σπίτια τους, και οι παρακολουθήσεις τους. Κατά τις επιθέσεις αυτές συνελήφθησαν στην Ελλάδα 13 αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου.

Ο Bulut Yayla, με τη συνεργασία των CIA-MİT και ΕΥΠ απήχθη στο κέντρο της Αθήνας, βασανίστηκε και παραδόθηκε από τους απαγωγείς του στον φασισμό της Τουρκίας. 4 κρατούμενοι αγωνιστές οι οποίοι θα δικαστούν μετά από αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους,  αφού αντιστάθηκαν με συνεχή απεργία πείνας επί 53 μέρες σταμάτησαν την επίθεση έκδοσής τους.

Έξω, όλες οι δραστηριότητες των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου δέχτηκαν τις επιθέσεις της αστυνομίας και αυτοί βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν.

Ενώ οι λαοί της Τουρκίας συνεχίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται μέχρι θανάτου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, η κυβέρνηση Σαμαρά με τις μυστικές συμφωνίες που συνάπτει με τον Ταγίπ Ερντογάν ασκεί διώξεις ενάντια στους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου δυναμώνοντας έτσι το χέρι του φασισμού της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, για να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση στην οποία βρίσκεται ως αποτέλεσμα των σχέσεων εξάρτησής της από τον ιμπεριαλισμό, καταπατά το Ελληνικό Δίκαιο και ξεπουλάει την ανεξαρτησία, τον φυσικό πλούτο και οτιδήποτε άλλο της Ελλάδας.

Για να διαφυλαχτούν τα περιφερειακά συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, συγκροτήθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.  Αποτέλεσμα αυτής της υψηλής συνεργασίας είναι η Ελλάδα να βάζει στο ράφι τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους. Το αντίτιμο αυτής της συνεργασίας το πληρώνουν οι επαναστάτες από την Τουρκία, οι οποίοι υφίστανται διώξεις, βασανιστήρια και συλλαμβάνονται. Τις τελευταίες επιχειρήσεις που έγιναν εναντίον τους στην Ελλάδα σε αυτό το πλαίσιο, τις διεύθυνε αυτοπροσώπως ο Σαμαράς. Και λόγω αυτών των υπηρεσιών που προσέφερε δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον φασίστα Ταγίπ Ερντογάν.

Στα γεγονότα του πάρκου Gezi, όπου δολοφονήθηκε ο 14χρονος Berkin Elvan και πολλοί άλλοι των οποίων βγήκαν τα μάτια και έμειναν παράλυτοι, ο Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε «εγώ διέταξα την αστυνομία να χτυπήσει» είναι ένας φασίστας εχθρός του λαού που τα χέρια του βάφτηκαν με το αίμα του λαού μας. Είναι ο δολοφόνος χιλιάδων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στη Συρία. Το ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της İŞİD (ΙΣΙΛ) είναι μια πραγματικότητα που τη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Το να σε εξυμνεί ο Ταγίπ Ερντογάν που τα 12 χρόνια που ο είναι στην εξουσία κάνει τους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής να ξερνάνε αίμα, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον ντροπή.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, για να αποκαλύψουμε την πραγματικότητα της Τουρκίας.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει κατοχή της πατρίδας σου και φασισμός. Γνωρίζει ότι δεν υπέστη και δεν θα υποστεί κανένα κακό από εμάς, τους επαναστάτες από την Τουρκία. Ο αδελφός ελληνικός λαός πάντοτε ήταν στο πλάι μας, αγκάλιασε και υπερασπίστηκε εμάς τους επαναστάτες από την Τουρκία, είναι ένας περήφανος λαός.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τις διώξεις και τα βασανιστήρια ενάντια σ’ εμάς, τους επαναστάτες από την Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας τη συνεργασία της γίνεται στήριγμα του φασισμού της Τουρκίας. Το να είσαι υποστηρικτής του φασισμού δεν μπορεί να το ανεχθεί ο ελληνικός λαός που έδωσε τη ζωή του στον αντιφασιστικό αγώνα. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ρίξει στο κενό τη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον φασισμό της Τουρκίας. Δεν πρέπει να επιτραπεί η καταδίκη των επαναστατών από την Τουρκία των οποίων ο δημοκρατικός αγώνας ποινικοποιείται και με δημαγωγίες χαρακτηρίζεται «τρομοκρατία».

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες να καταγγείλουν την ελληνική κυβέρνηση και να σταθούν αλληλέγγυοι στους επαναστάτες του Λαϊκού Μετώπου

Σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας, βρίσκονται φυλακισμένοι 12 επαναστάτες από την Τουρκία. Συνελήφθησαν μετά από μια διεθνή συνωμοσία επειδή αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Αρχιτέκτονες αυτής της συνωμοσίας είναι οι ΗΠΑ και η Τουρκία και εκτελεστής της η ελληνική κυβέρνηση.

Όλες οι κατηγορίες εναντίον τους είναι συνωμοσία. Η μόνη αλήθεια είναι ο ο αγώνας τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *