Καταδικάστηκε ο ματατζής που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ. Φοβήθηκε πως… θα τον έδερνε!

τατιαναΣε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ που κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη, επειδή μετά την απεργιακή συγκέντρωση στις 5 Οκτωβρίου 2011 χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στην πλατεία Συντάγματος.

Εντούτοις, είναι εντελώς σουρεαλιστική η απόφαση αθώωσής του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κατά τους δικαστές ναι μεν προκάλεσε σωματική βλάβη σε πολίτη, αλλά το καθήκον του, ως αστυνομικού, δεν το παρέβη!

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φωτορεπόρτερ που ήταν παρόντες στο περιστατικό, οι οποίοι είπαν ότι η επίθεση στη συνάδελφο τους ήταν εντελώς αναίτια, καθώς – όπως υποστήριξαν- την επίμαχη στιγμή είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και δεν υπήρχαν επεισόδια, στον χώρο είχαν μείνει μόνο οι φωτορεπόρτερ, δεν έπεφταν χημικά και ήδη η οδός Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που κατέθεσαν ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, που επίσης έχει τραυματιστεί από αστυνομικό των ΜΑΤ σε άλλη συγκέντρωση.

Εντελώς γελοίες ήταν και η απολογία του τραμπούκου αστυνομικού και η κατάθεση ανώτερου αξιωματικού των ΜΑΤ. Ο πρώτος ισχυρίστηκε πως αμύνθηκε, γιατί η φωτορεπόρτερ ήθελε να του βγάλει την αντιασφυξιογόνο μάσκα. Ο δεύτερος ότι κινδύνευε η ασφάλεια του 27χρονου παιδιού από την φωτορεπόρτερ που… έχει υπέρμετρη σωματική διάπλαση! Φαίνεται πως μετά και από τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό διμοιρίας από μια καθαρίστρια, η ΕΛ.ΑΣ. μονίμως υπενθυμίζει ότι τις φοβάται τις γυναίκες!

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη του 27χρονου αστυνομικού και για τα δύο αδικήματα, κρίνοντας  πως ο ισχυρισμός του, ότι βρέθηκε σε κίνδυνο, είναι ψευδής και πως το χτύπημα στο πρόσωπο της φωτορεπόρτερ έγινε σκόπιμα και μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε ότι για πρώτη φορά τιμωρείται αστυνομικός των ΜΑΤ για βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε φωτορεπόρτερ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με αφορμή και την καταγραφή του σε φωτογραφία του βραβευμένου φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, και είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες, μεταξύ των οποίων και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Μία απάντηση στο “Καταδικάστηκε ο ματατζής που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ. Φοβήθηκε πως… θα τον έδερνε!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *