Αχιλλέας Μπέος, ο εκλεκτός του λαού

του Γιώργου Αναδρανιστάκη

 

beos_2Είναι προφανές ότι ο Μπέος ξεπληρώνει τα γραμμάτια της Χρυσής Αυγής. Το ναζιστικό μόρφωμα δεν κατέβασε υποψήφιο στον Βόλο, στήριξε ανοιχτά τον Μπέο, του δάνεισε δημοτικούς συμβούλους, του δάνεισε ακόμη και τον πολιτικό της λόγο, αυτά τα εμέσματα περί διεφθαρμένων πολιτικών που θέλουν όλοι κρέμασμα.

«Η παράταξή μας δεν θα επιτρέψει την έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων, εδώ αποφασίζουμε μόνο για θέματα της πόλης»: Με αυτήν τη φοβερή δήλωση ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος απέρριψε το ψήφισμα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνης». Κατά τον Μπέο, η δολοφονία Φύσσα ήταν «πολιτική αντιπαράθεση που δεν μπορεί να απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου». Το μαχαίρωμα ενός νέου ανθρώπου από περιφερόμενες ορδές κομματικών μαχαιροβγαλτών ονομάστηκε από τον Μπέο «πολιτική αντιπαράθεση!». Από τον Μπέο που δήλωσε ότι «καταδικάζει τις πράξεις βίας», ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε απειλήσει δημοσιογράφο ότι θα τον πλακώσει στα χαστούκια.
Είναι προφανές ότι ο Μπέος ξεπληρώνει τα γραμμάτια της Χρυσής Αυγής. Το ναζιστικό μόρφωμα δεν κατέβασε υποψήφιο στον Βόλο, στήριξε ανοιχτά τον Μπέο, του δάνεισε δημοτικούς συμβούλους, του δάνεισε ακόμη και τον πολιτικό της λόγο, αυτά τα εμέσματα περί διεφθαρμένων πολιτικών που θέλουν όλοι κρέμασμα. Ούτε η Ν.Δ. κατέβασε δικό της υποψήφιο στον Βόλο, ένας ανεξάρτητος προερχόμενος από τα σπλάχνα της πήρε μόλις 13%. Τα τοπικά στελέχη της Δεξιάς στήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα Μπέου, του ανθρώπου που μέχρι πριν από λίγους μήνες βρισκόταν στη φυλακή για απάτες.
Πάνω από 38% πήρε ο Μπέος στον πρώτο γύρο των εκλογών, υπερβαίνοντας κατά 11% το 27% που πήραν αθροιστικά στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή. Με άλλα λόγια τον Μπέο τον ψήφισαν για δήμαρχο και πολίτες που δεν αθροίζονται στις δυνάμεις της λογής Ακροδεξιάς. Τον ψήφισαν και κάποιοι που στις ευρωεκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, 32,5% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο στις ευρωεκλογές, 24,5% πήρε ο υποψήφιος του στις δημοτικές. Πόσο μπερδεμένος πρέπει να είσαι, άνθρωπέ μου, για να ψηφίζεις την ίδια μέρα στη μία κάλπη τον Μπέο και στη διπλανή κάλπη ένα κόμμα της Αριστεράς;
Στον δεύτερο γύρο οι εκτός Ν.Δ. και Χ.Α. δυνάμεις συσπειρώθηκαν και τούτο παρά τη συνήθη σεχταριστική στάση του ΚΚΕ, που κράτησε ίσες αποστάσεις από τον Μπέο και τον Πατσιαντά, που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ παράκουσαν την ηγεσία, τούτο όμως δεν ήταν αρκετό. Ο Μπέος βγήκε δήμαρχος με 53, 13% και ήταν πλέον ο εκλεκτός του μισού και πλέον βολιώτικου λαού, που ψήφισε έναν ξενομερίτη, μόνο και μόνο επειδή υπήρξε επιτυχημένος πρόεδρος σε μία από τις ομάδες της πόλης. Ο Μπέος ψηφίστηκε ως ο πρόεδρος που δόξασε τον Ολυμπιακό Βόλου με κάθε μέσο, ακόμη και με απειλές κατά διαιτητών, ακόμη και με στήσιμο αγώνων. Ήταν ο ήρωας που αντιστάθηκε στο κράτος των Αθηνών και το κράτος τον εκδικήθηκε στέλνοντάς τον στη φυλακή.
Τέτοιους ηγέτες θέλει ο μισός λαός του Βόλου. Να βαράνε σφαλιάρες στο κατεστημένο, να δαγκώνουν τους οχτρούς, να μπιπ και να δέρνουν κι αν καλύπτουν και κανένα φόνο χρυσαυγιτών, δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος. Ή μήπως είναι;

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αυγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *