Μέση λύση δεν υπάρχει

Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση, η οποία πλέον διαπιστώνει ότι με το «Δουβλίνο 2», πέραν των άλλων έχει αποδεχτεί τη μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη» μεταναστών χάριν των ισχυρών της Ευρώπης.

Χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, με συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο «Associated Press», ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να πάρουν στις χώρες τους μέρος των μεταναστών που συσσωρεύονται στην Ελλάδα. «Δεν είναι αρκετό – είπε – για την Ευρώπη να δίνει χρήματα. Θα πρέπει να δεχθεί στο έδαφός της και παράνομους μετανάστες, να μοιραστεί το βάρος… Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να λάβουν πρωτοβουλία και να μοιραστούν το βάρος της παράνομης μετανάστευσης, συμφωνώντας να δεχθούν στο έδαφός τους μερικούς από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα».

Κουβέντα όμως δεν βρήκε να πει για την κατάργηση της Συνθήκης «Δουβλίνο 2», περιορίζοντας όλο το ζήτημα, στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα… φιλικό διακανονισμό, για τον οποίο όμως, όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί προσφάτως στους δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία διάθεση ανταπόκρισης από την άλλη πλευρά.

Το δίλημμα για την κυβέρνηση είναι απλό. Εφόσον οι εταίροι της ούτε είχαν, ούτε έχουν κι ούτε πρόκειται να έχουν τη διάθεση να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ή η χώρα θα συνεχίσει στο ρόλο χωροφύλακα και στρατοπεδάρχη των μεταναστευτικών ρευμάτων που εισρέουν σ’ αυτήν – με τις ανάλογες συνέπειες – ή θα πρέπει να καταγγείλει το Δουβλίνο μονομερώς, μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Πηγή: “Ριζοσπάστης”

Και ένα εύστοχο σχόλιο από την ίδια εφημερίδα που υπογράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

 «Αργυρώνητος ή δούλος, παντός γένους και πάσης θρησκείας, καθώς πατήση το ελληνικόν έδαφος είναι ελεύθερος και από τον δεσπότην αυτού ακαταζήτητος».

*

Αυτά αναφέρονται στο Σύνταγμα της Τροιζήνας, ήδη από το 1827.

Ετσι γεννήθηκε η Ελλάδα ως κράτος. Κι όμως, είναι αυτή η Ελλάδα που την πήραν στα χέρια τους οι κάθε λογής κοτσαμπάσηδες για να μπορούν να την φτύνουν κατάμουτρα σήμερα οι «ταγοί» της: Ο κ. Ραγκούσης και η κυρία Νταλάρα που διατείνονται ότι «η κυβέρνηση δεν ηττήθηκε», η ΝΔ που ελεεινολογεί ότι η «η Ελλάς ταπεινώθηκε» και οι ρατσιστές του ΛΑ.Ο.Σ. που παραληρούν ότι «η Ελλάς εξευτελίστηκε».

Και όλα τούτα μόλις λίγες ώρες μετά τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *