Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ (11/3/2011)

Σύντροφοι,
Το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η απόλυτη συναίνεση των: ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Α.Π. να δρομολογήσουν μια γραμμή εκτόνωσης της λαϊκής οργής όπως εκφράστηκε στην τελευταία μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 23/02.

Υπερψήφισαν από κοινού την πρόταση Παπασπύρου η οποία περιελάμβανε:
α) Εξουσιοδότηση του Γ.Σ. προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργιας με ανοιχτή ημερομηνία έως την 13/04 σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ. Επίσης αν προκύψει θέμα μισθολογίου να προκηρυχθεί 24ωρη(!!!) πανδημοσιουπαλληλική.
β) Παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ (με τι περιεχόμενο;) πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (21-22/3). Δεν διευκρινίστηκε η μορφή της(;).
γ) Αγωνιστικό τριήμερο με κέντρο αγώνα την πλατεία Κλαυθμώνος και θέματα: μισθολόγιο- εισόδημα, ταμεία επικουρικής ασφάλισης, ακρίβεια-φορολογία, προσλήψεις-λειτουργία δ.διοίκησης. Πιθανές ημερομηνίες (αν υλοποιηθεί) είναι 6,7,8 ή 11,12,13 Απρίλη.

Το κλίμα που κυριαρχησε από τα μέλη του Γ.Σ. ήταν η απόλυτη γραφειοκρατική διεκπεραίωση της διαδικασίας παρά τις διαπιστώσεις (και από την εισήγηση του Παπασπύρου.) ότι οι εργαζόμενοι αναζητούν τρόπους πολιτικής αναμέτρησης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Το ΠΑΜΕ εξάντλησε για άλλη μια φορά την επαναστατικότητα του σε γενικούς αφορισμούς και κατήγγειλε για «απόκρυψη από την ΑΔΕΔΥ, οτι μόνο η λαϊκή εξουσία αποτελεί τη λύση για την εργατική τάξη».

Πρότεινε αρχικά δύο 24ωρες για τις 23/3 κ 13/04 αλλά στο τέλος ζήτησε να πάρει από σήμερα απόφαση η ΑΔΕΔΥ για 13/04 για το θέμα του ΟΠΑΔ(!!!).
Εμείς από την πλευρά μας εξηγήσαμε γιατί οι προτεινόμενες κινητοποιήσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στο μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε, αλλά ούτε και στις προσδοκίες των εργαζόμενων για πραγματική σύγκρουση με την πιο βάρβαρη αντεργατική πολιτική. Ουσιαστικά οι «ξεκάρφωτες» 24ωρες επιδιώκουν την εκτόνωση των εργαζόμενων και σε καμιά περίπτωση δεν οδηγούν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Προτείναμε την χάραξη από σήμερα σχεδίου κλιμάκωσης των αγώνων με επαναλαμβανόμενες εβδομαδιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από τη στάση της ΓΣΕΕ, μπαίνονταςμπροστά το δημοσιουπαλληλικό κίνημα και να στηρίξει κάθε αγωνιζόμενο κλάδο σε συντονισμένους αγώνες.

Σύντροφοι,

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής ιστορικής συγκυρίας. Η ανάγκη ανάπτυξης και συντονισμού των αγώνων από τους ίδιους τους εργαζόμενους αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για όλους μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι παρεμβάσεις του δημοσίου απαιτείται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Προτείνουμε να γίνει συνέλευση των σχημάτων την Δευτέρα 21/03 στις 7:30 στα γραφεία των Παρεμβάσεων (Λέκκα 23-25).

Καλλώνης Σταύρος, Νάγια Βάρτζελη, Κουλούρης Σπύρος, Τσιριγώτης Θανάσης.  

2 απαντήσεις στο “Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ (11/3/2011)”

 1. ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:

  Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε εισιτήριο, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας.

  1..Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα.

  2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

  3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω για να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

  4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

  5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

  6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

  7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβασή της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

  8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

  9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

  10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

  11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

  12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω
  epivatesthess

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *