Σαμαράς αποκαλυπτόμενος

 Η πραγματική θέση του Σαμαρά απέναντι στο Μνημόνιο έχει διατυπωθεί από την αρχή: κάποιος πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλιώς η μόνη αντιπολίτευση θα είναι το «πεζοδρόμιο».
Βαθμιαία, προσαρμόζει την «αντιμνημονιακή» ρητορική του, σε τρόπο που να αποκλείει κάθε υπόσχεση για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά να εστιάζει στην «αναπτυξιακή διάσταση». Δηλαδή, σε ό,τι συμφέρει την ελληνική κεφαλαιοκρατία. Γιατί η «αναπτυξιακή διάσταση» έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την «ανταγωνιστικότητα», η οποία προϋποθέτει την «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης.

Η τελευταία προσαρμογή της «αντιμνημονιακής» ρητορικής του Σαμαρά έχει τον τίτλο «αλλαγή των όρων του Μνημονίου». Ποιες είναι οι αλλαγές που ο Σαμαράς θέλει να επιφέρει στο Μνημόνιο; Είναι μήπως η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση των κοινωνικών δαπανών, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, η μείωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση;
Οταν ρωτήθηκε από το «Βήμα», έφερε ένα παράδειγμα: «Πολύ ενδεικτικά θα μπορούσα να σας πω για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να επωφεληθεί η ελληνική ανταγωνιστικότητα και να ανασάνει η ελληνική οικονομία»!

Αυτό είναι το παράδειγμα που βρήκε να δώσει ο Σαμαράς. Μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, ώστε να βελτιωθεί η «ανταγωνιστικότητα», με δεδομένες τις συνθήκες μεσαιωνικής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Πηγή: Εφημερίδα “Κόντρα”

Μία απάντηση στο “Σαμαράς αποκαλυπτόμενος”

 1. Τον Σαμαρά αρχίζω να τον..λυπάμαι. Ότι και να λέει δεν του..βγαίνει!

  Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009 έλεγε σε δημόσια ομιλία του για μονοψήφιο ακέραιο έλλειμα. Δεν συγκράτησα το ποσοστό επί του ΑΕΠ που ισχυρίστηκε, αλλά ήταν κάτω του 10%. Διαψεύστηκε. Αλλά ας πούμε πως δεν ενημερώθηκε. Δεν ήξερε αν και υπουργός.

  Πριν 8-9 περίπου μήνες έλεγε να ακολουθήσουμε το "μοντέλο" Ιρλανδίας. Και η "αδιάφθορη" "με "έμφαση στον ιδωτικό τομέα", Ιρλανδία χρεοκώπησε! Η "κέλτικη τίγρης" όπως μας έλεγαν οι "αγορές" αποδείχτηκε..σπιτόγατος.

  Πριν 3 μήνες έλεγε για "αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας" με 30 δις€. Έρχεται η τρόικα προ δύο εβδομάδων και προτείνει σχεδόν τα διπλά: 50 δις€ για την "αξιοποίηση". Bέβαια η ΝΔ ισχυρίζεται ότι "αξιοποίηση" από "αξιοποίηση" διαφέρει. Μόνο που δεν μας ανάλυσαν από την Ν.Δ., δεν μας είπαν συγκεκριμένα, σε τι διαφέρει το "δικό τους" πρόγραμμα "αξιοποίησης" από αυτά που είπε η Τρόικα. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πρόγραμμα της Τρόικα…"προσφέρει"περισσότερα!

  Αν σας φαίνεται υπερβολικά να θυμήσουμε πως προ ημερών μας έλεγε για την νέα ανάπτυξη της Ιρλανδίας. Οι "αντιμνημονιακοί" καπιταλιστές του κεντροδεξιού κόμματος που εκλέχθηκαν στην Ιρλανδία ήδη άρχισαν τις.."κωλοτούμπες"! Και δεν έχουν ούτε μία εβδομάδα στην εξουσία!

  Τώρα μας μιλά για αλλαγή όρων του Μνημονίου. Δηλαδή δέχεται το μνημόνιο και απλώς θα "παζαρέψει" κάποιους όρους.

  Το λαϊκό κόμμα της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κεντροδεξιά-δεξιά κόμματα της Ευρώπης προ ολίγων ημερών απόφάσισε πως τυχόν θεσμοθέτηση του συμφώνου ανταγωνιστικότητας σε Ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι..καλό!

  Τι να πει κανεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *