Ηρθε η ώρα να δράσουμε

Καλημέρα σε όλους γνωστούς και άγνωστους, φίλους και  συναγωνιστές

Χθες, Σάββατο 12/3/2011, στην μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ, στις 4 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε το 2ο ευρύ συντονιστικό, από αρκετές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών.
Στόχος, η δημιουργία ενός μεγάλου, κατά το δυνατόν, μετώπου, πάνω σε κοινά αποδεκτό πολιτικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων.
Συμμετείχαν περίπου 60 άτομα από την Σεισάχθεια, από αρκετές Σπίθες εντός και εκτός Αττικής, από το κίνημα των Διοδίων, από το STOPCARTEL,  από πρωτοβάθμια σωματεία φορτηγατζήδων,  από το κίνημα της Κερατέας, από τον Ιατρικό σύλλογο, από το κίνημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων,  από την ένωση αλιέων, ανεξάρτητοι πολίτες που δεν συμμετέχουν πουθενά αλλά ανησυχούν και ίσως και κάποιοι που δεν μπορώ να θυμηθώ. 

Έγινε ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, με προβληματισμό, με προτάσεις και ενστάσεις και κάποιες αντιρρήσεις. Τελικά ψηφίστηκε δημοκρατικά το κοινό πολιτικό πλαίσιο, το οποίο όταν καθαρογραφεί θα κοινοποιηθεί σε όλους.
Αποφασίστηκε, σαν πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, να οργανωθεί μία μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα μάλλον στις 2 Απρίλη. Δημιουργήθηκε μία ομάδα για το καλλιτεχνικό μέρος και μία ομάδα για το οργανωτικό. Χρειάζεται να δημιουργηθούν και άλλες ομάδες πχ. για την επικοινωνία και για τα οικονομικά.

Προσωπικά πιστεύω, ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα, που πρέπει ωστόσο ΚΑΙ να γίνει ΚΑΙ να πετύχει. Όμως, μικρές ομάδες των 4 – 5 ατόμων που θα αναλάβουν τους συγκεκριμένους τομείς, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τεράστια ευθύνη και στον μεγάλο όγκο δουλειάς. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε και να συνδράμουμε με όποιον τρόπο και δυνατότητα έχουμε. Με ιδέες, με προτάσεις, με γνωριμίες, αλλά και με προσωπική ανάληψη ευθυνών και δουλειάς.
Θέλω να πιστεύω, ότι το ερχόμενο Σάββατο 19/3/2011 στις 4 το μεσημέρι στην μουσική σκηνή Αυλαία, όλοι θα είμαστε εκεί και θα συμβάλλουμε στην επιτυχία αυτού του τολμήματος. 
Υπάρχουν προτάσεις και για άλλες δράσεις, όμως χωρίς ικανό αριθμό ανθρώπων που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση, τίποτα δεν μπορεί να γίνει και να πετύχει. 
Ήλθε, λοιπόν, η ώρα να δράσουμε!

Βάσω Τριανταφύλλου

Μία απάντηση στο “Ηρθε η ώρα να δράσουμε”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *