Για τον “έρωτα” Καρατζαφέρη-Αλαφούζου

Είναι γνωστό ότι το συγκρότημα των ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος τον τελευταίο καιρό προωθεί το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ. Μάλιστα η βδομαδιάτικη εφημερίδα του ΛΑΟΣ, «Αλφα1», κυκλοφόρησε χτες με πρωτοσέλιδο το εγκωμιαστικό σχόλιο για τον Καρατζαφέρη και για το κόμμα του, που είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένας απ’ τους βασικούς αρθρογράφους και μέτοχος αυτής της φυλλάδας ο Alexis Παπαχελάς.

Ο ξαφνικός  «έρωτας» Αλαφούζου-Καρατζαφέρη ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους. Και εκεί που είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε σαν επικρατέστερη εκδοχή αυτή που έδινε χτες ο «Ριζοσπάστης» έρχεται ένα μαιηλ από σύντροφο αναγνώστη που δίνει μια πολύ πιο «πεζή» διάσταση.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Στον χθεσινό «Ριζοσπάστη» διαβάζουμε:
“Η ικανοποίηση με την οποία η «Καθημερινή» προωθεί το μοντέλο «Καρατζαφέρη» δεν έχει να κάνει με καμιά πίστη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι προ των πυλών της κυβέρνησης. Βλέπει, όμως, σ’ αυτόν τον κατάλληλο λαγό, για να προωθηθούν μερικά χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα σ’ αυτήν τη φάση της κρίσης: Απόλυτη αποδοχή του μνημονίου, εν λευκώ συναίνεση στην εφαρμογή του, νέες μεγάλες παραχωρήσεις στο κεφάλαιο και προπαντός νόμο και τάξη, δηλαδή καταστολή της αντίστασης.
Η αστική τάξη βρίσκεται πράγματι μπροστά σε μεγάλα ζόρια. Ο χαρακτήρας της οικονομικής κρίσης, σαν βαθιά κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, έχει περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια για εύκολες διαχειρίσεις στο επίπεδο της πολιτικής. Τα μέτρα που απαιτούν οι καπιταλιστές μπορούν να περάσουν μόνο διά πυρός και σιδήρου. Απαιτούν προσαρμογές και στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσφέρει το καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει χωρίς ταλαντεύσεις το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, για να μπορέσει να υπάρχει ελπίδα ότι θα υποτάξουν και λαϊκά στρώματα στη «σωτηρία της πατρίδας», στη σωτηρία, δηλαδή, του κεφαλαίου”.

Πέρα όμως απ’ την πολιτική διάσταση που δίνει ο “Ριζοσπάστης” υπάρχει και η «μαφιόζικη» πλευρά αυτής της υπόθεσης αν δεχθούμε το σκεπτικό που μας περιγράφει ο αναγνώστης μας.
Αυτός ο έρωτας οφείλεται σε ένα παρασκηνιακό παζάρι μεταξύ του εφοπλιστική-εκδότη και του αρχηγού του ΛΑΟΣ.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Καρατζαφέρης έχει στην κατοχή του κάποια αποδεικτικά στοιχεία που «καίνε» τον Αλαφούζου, πιθανόν για τις λαμογιές που έχει κάνει. Υποσχέθηκε ότι δεν θα τα δώσει στην δημοσιότητα με αντάλλαγμα να εξασφαλίσει την υποστήριξη από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής.  

Κληρονομικό χάρισμα δεν διαθέτουμε, για να μπορεί να ισχυριστούμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά καλό είναι να θυμίσουμε κάποια πράγματα που έχουν βγει στην δημοσιότητα.

Είναι γνωστή η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ Κουρή – Αλαφούζου. Δείτε τα βίντεο και θα σχηματίσετε πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Αυτός είναι και ο λόγος για τα συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα που δημοσιεύουμε στην φωτογραφία. Απ’ αυτό το σκεπτικό ορμώμενος ο αναγνώστης του μπλογκ μας μιλάει ότι αυτός ο ξαφνικός «έρωτας» οφείλεται στο δούνε και λαβείν μεταξύ Αλαφούζου και Καρατζαφέρη.
Δεν θα μας παραξένευε αν ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλωστε κάτι τέτοια αλισβερίσια μεταξύ “παραγόντων της δημόσιας ζωής”, κάθε είδους και του αστικού πολιτικού προσωπικού είναι κάτι το συνηθισμένο.

3 απαντήσεις στο “Για τον “έρωτα” Καρατζαφέρη-Αλαφούζου”

  1. Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ

  2. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΙ,"ΚΥΡΙΟΣ" ΒΕΡΥΚΙΟΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ,ΧΩΡΙΣ "ΚΥΡΙΟΣ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΝ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΚΟΤΟΣΟΥΠΕΣ (VEGETERIAN ? )ΣΤΟ ΞΕΝ/ΧΕΙΟ ΔΙΒΑΝΙ ΚΑΡΑΒΕΛ { ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Α.ΔΙΒΑΝΗ }23.ΟΟ ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ???

  3. Σύντροφοι έλεος πια με τα εμετικά ρεπορτάζ του Kontra Channel. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και το μόνο που προκαλούν είναι αηδία. Με τη χυδαιότητά τους φτάνουν στο σημείο να κάνουν συμπαθείς τους υπουργούς που κατηγορούν. Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει αν ο Παπακωνσταντίνου μοιάζει με τον Ποπάυ ή τι κάνει η γυναίκα του Πεταλωτή στην προσωπική της ζωή; Είναι δυνατόν να θεωρούμε συμμάχους στον αγώνα μας τον Χίο, τον Κουρή και τον Κουίκ με τη λογική "Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"; Πιστεύω ότι τέτοια σκουπίδια όπως οι εκπομπές και τα ρεπορτάζ του Kontra Channel δεν έχουν θέση σε ένα αριστερό blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *