ΚΕΕΡΦΑ: Ούτε ένα σπίτι Ρομά να μη γκρεμιστεί!

“Ούτε ένα σπίτι Ρομά να μην γκρεμιστεί για χάρη του ρατσισμού της ΝΔ και των κερδοσκόπων”, διακηρύσσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, αναφερόμενη στην επιχείρηση κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

xal-roma-3Η πλήρης ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Με μια μαχητική κινητοποίηση των Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείου με την στήριξη κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων συλλογικοτήτων του Χαλανδρίου ματαιώθηκε σήμερα το σχέδιο κατεδάφισης με την εισβολή μπουλντόζας και των ΜΑΤ, όπως απειλούσε ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.

Οι Ρομά έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν τα ρατσιστικά σχέδια της κυβέρνησης αψηφώντας τη τρομοκρατία των ΜΑΤ. Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα του ότι δήθεν ο καταυλισμός στα Μέγαρα είναι έτοιμος όταν αποδέχτηκε την αναβολή της μετεγκατάστασης και την αναζήτηση λύσης σε συνεννόηση με το Δήμο Χαλανδρίου.

Η ΚΕΕΡΦΑ δεν συμμετείχε στη διαβούλευση που διεξήχθη όλο το πρωί μεταξύ εισαγγελέα, Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημάρχου Χαλανδρίου και αντιπεριφερειάρχη Βορείων και που στόχος της ήταν ο κατευνασμός των Ρομά που εξοργισμένοι από την προκλητικά ρατσιστική στάση της κυβέρνησης έστησαν οδοφράγματα στη Μεσογείων και διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να κατεδαφιστούν τα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο και εκτεθειμένη από την αποτυχία της να εισβάλει στον καταυλισμό. Η πολιτική των κατεδαφίσεων των σπιτιών των Ρομά είναι ένα ρατσιστικό χαρτί που παίζει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τα άθλια μέτρα του Μνημονίου, των νέων χαρατσιών τύπου ΕΝΦΙΑ, των αξιολογήσεων-απολύσεων. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε μέχρι τέλους για να κλείσουμε κάθε δυνατότητα στη ΝΔ να παίζει με τη ρατσιστική ατζέντα που δυναμώνει τους νεοναζί.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί το Δήμο Χαλανδρίου και την περιφέρεια Αττικής να μην συναινέσουν σε καμιά κατεδάφιση σπιτιών Ρομά στο Νομισματοκοπείο. Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται διασώστες για τις ναυαγισμένες ρατσιστικές της εκστρατείες αλλά αντίθετα ασυμβίβαστο αγώνα για να τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα.

Ούτε ένα σπίτι Ρομά δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό των συμφερόντων του real estate που ξερογλείφεται για το φιλέτο δίπλα από το Νομισματοκοπείο. Ούτε ένα σπίτι Ρομά δεν πρέπει να γκρεμμιστεί για να ικανοποιηθούν τα ρατσιστικά σχέδια της ΝΔ. Η λύση των προβλημάτων των Ρομά είναι μια υπόθεση κοινού αγώνα όλων των εργαζόμενων που σήμερα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε Δήμους κατά των αξιολογήσεων-απολύσεων, για να σωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες από τη διάλυση. Οι Ρομά έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη και αξίζουν τη στήριξη όλων μας σε αυτό τον αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *