Σημεία των καιρών

Δελτίο Τύπου έβγαλε ο ΛΑΟΣ για να μας πληροφορήσει ότι ο πρόεδρος του θα επισκεφτεί την Δευτέρα το πρωί τον υπουργό Προστασίας του Συστήματος Χ. Παπουτσή «προκειμένου να του παραδώσει συμβολικά 20 αλεξίσφαιρα γιλέκα για τις ανάγκες του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ..».

Δεν θα είχε κανένα νόημα φυσικά να σχολιάζαμε μια επικοινωνιακή τακτική του Καρατζαφύρερ προς την εκλογική του πελατεία.
Ασυναίσθητα όμως σου έρχονται στο μυαλό δυο πρόσφατα σχετικά γεγονότα.

Πριν μερικές μέρες ένας τεράστιος τραπεζικός όμιλος –EUROBANK- κυκλοφόρησε ανακοίνωση για να μας ενημερώσει ότι προσφέρει στην ΕΛ.Α.Σ 1.300 αλεξίσφαιρα γιλέκα υψηλής τεχνολογίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα ένας γνωστός εφοπλιστής, και ποδοσφαιρικός παράγοντας –ο Ν. Πατέρας- έδωσε στον Παπουτσή μια επιταγή 200.000 ευρώ για επισκευές των μοτοσυκλετών της Αστυνομίας.

Είναι αυτό που λένε, βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Πριν μερικά χρόνια ένας καπιταλιστικός όμιλος για να φιλοτεχνήσει το πρεστίζ του ή ένας πλουτοκράτης για να κάνει το «κομμάτι» του, έδιναν υποτροφίες, έχτιζαν σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, με την σχετική διαφήμιση φυσικά. Σήμερα κάνουν δωρεές στην μπασκηναρία….

Και αν φαινομενικά αυτό δεν λέει τίποτα, κάτω από την επιφάνεια διαπιστώνει κανείς ότι όταν το αστικό κράτος δεν μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη δυνατότητα για να λειτουργούν οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί (είχε προηγηθεί δημόσια έκκληση του Παπουτσή στους « Έλληνες, που έχουν οικονομική επιφάνεια, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια») και αυτή την έλλειψη έρχονται να την καλύψουν οι πλουτοκράτες –η περίπτωση του Καρατζαφέρη είναι γραφική- τότε όντως κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα.

3 απαντήσεις στο “Σημεία των καιρών”

  1. Δεν το σκέφτηκα έτσι… Μπορεί να μην είναι απόλυτο αυτό που γράφεις, αλλά είναι μια εικόνα, είναι μία στάση εκπορευόμενη από την επικαιρότητα, το λαϊκισμό και την ανάγκη να στηριχθεί η αστυνομία στο "πλούσιο" έργο της.

  2. σαν καλά αφεντικά που είναι πετάνε και κανένα κοκκαλάκι στα σκυλιά τους…

  3. Ο καρατζαφερ αγοράζει ψήφους και οι άλλοι την προστασία τους… αυτό είναι όλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *