Η Ν. Φιλαδέλφεια μπάλα στον επιχειρηματικό αγωνιστικό χώρο

Ανακοίνωση σχετικά με τις παρεμβάσεις επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσε το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών.

panoramio-xionia-alsos-nea-filadelfeiaΣτο περιβαλλοντολογικά υποβαθμισμένο Λεκανοπέδιο, όπου αντιστοιχούν ανά κάτοικο 2,5 μ2 αστικού πρασίνου, είναι λογικό να συζητάμε τη συρρίκνωση του 5ου σε έκταση πράσινου χώρου του λεκανοπεδίου;

Το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο καλύπτει έκταση όσο ο Εθνικός κήπος, το Ζάππειο και το Πεδίο του Αρεως μαζί, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες ενός λεκανοπεδίου που ασφυκτιά και ενός δήμου από όπου διέρχεται ένας από τους πλέον ρυπογόνους οδικούς άξονες της πόλης, η εθνική οδός.

Το άλσος της πόλης μας ανέκαθεν αποτελούσε δέλεαρ για επιχειρηματίες και κατασκευαστές. Η στάση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής αν μη τι άλλο, είχε ποικιλία. Δήμαρχοι που προστάτευσαν την έκταση του άλσους από τις διεκδικήσεις επιχειρηματιών. Αλλοι που εκπόνησαν μελέτες, οι οποίες προέβλεπαν πληθώρα κτισμάτων εντός του Άλσους. Αλλοι που μαζί με τους κατοίκους, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του σχεδίου Γρανίτσα. Αλλοι που εκπόνησαν δαπανηρές μελέτες που παραμένουν ακόμη στο συρτάρι. Αλλοι με την αδιαφορία τους, τις- κατά τα φαινόμενα- σκοπιμότητες που εξυπηρετούσαν και τη συνεχώς συρρικνούμενη χρηματοδότηση οδήγησαν το άλσος στη σημερινή του κατάσταση. Υποδέχτηκαν όμως μετά βαΐων και κλάδων το Μελισσανίδη και τους συν αυτώ ως σωτήρες του άλσους και της τοπικής οικονομίας.

Και ο σημερινός Δήμαρχος, παρότι δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα προστατέψει και θα φροντίσει το άλσος, επιδίδεται σε κυβιστήσεις ολυμπιακών προδιαγραφών.  Από την ημέρα που ανέλαβε και επίσημα την ηγεσία του Δήμου, δεν έχει απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Τι στάση θα κρατήσει σχετικά με την προστασία του άλσους; Θα ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις συναντήσεις και τα παζάρια με το Μελισσανίδη; Με τη σιωπή του καθίσταται συνένοχος στην καταστροφή αυτού του σημαντικού πνεύμονα πρασίνου τόσο για την πόλη μας όσο και για όλο το λεκανοπέδιο. Οσο για τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, θα χαρίσει τελικά τα 20 εκατομμύρια στο Μελισσανίδη ή θα αποφασίσει να τα δώσει για τις ανάγκες των πολιτών;

Φυσικά δεν τους αρκούν μόνο τα δάση! Νομοθετώντας κατά παραγγελία για τους καπιταλιστές, τον τελευταίο καιρό η συγκυβέρνηση ψήφισε σειρά νομοσχεδίων που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και ανοίγουν το δρόμο για την τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση όλων των πράσινων ελεύθερων χώρων, με έργα που μικρή ή καμιά σχέση δεν έχουν με την επίλυση των ουσιαστικών αναγκών των πολιτών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης. Δάση, παραλίες, πάρκα, δημόσια γη πετσοκόβονται και παραδίδονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα προς εκμετάλλευση.

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι όλα τα νομοσχέδια,όταν βρίσκουν την αντίσταση του λαού ψηφίζονται εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και έτσι και τα 3 επίμαχα νομοσχέδια για την πόλη ψηφίστηκαν στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και όλη η πόλη μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανέπαφα από αυτή την επίθεση. Με το Χωροταξικό νομοσχέδιο η πόλη μας αλλάζει χαρακτήρα και από αμιγούς κατοικίας μετατρέπεται πλέον σε πεδίο δραστηριοποίησης μεγάλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων κ.ο.κ. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση βιομηχανικών δραστηριοτήτων στο τμήμα της εθνικής οδού που συνορεύει με τον προστατευόμενο προσφυγικό οικισμό. Με το Ρυθμιστικό νομοσχέδιο, το Αλσος μας μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο και φεύγει από τα χέρια του Δήμου για να παραδοθεί σε έναν «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης», ο οποίος θα αποφασίζει πλέον για την τύχη του. Ακόμα, έξι στρέμματα του Αλσους μας αποχαρακτηρίζονται και δίνονται δώρο στον καπιταλιστή Δ. Μελισσανίδη για να κατασκευάσει γήπεδο-εμπορική επιχείρηση, και ανοίγεται ο δρόμος για να υφαρπάξει και άλλα 24 στρέμματα (ένα 5%) του Αλσους μεταγενέστερα.

Παρά τις ήδη εξόφθαλμες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, η υπόθεση «Γήπεδο Μελισσανίδη» είναι ακόμα στα χαρτιά, για να μην πούμε στον αέρα. Η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας από τη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ έχει παραλύσει, καθώς η ΔΟΚΚ αρνείται να συναινέσει στις απαιτήσεις της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Μήπως γιατί υπάρχουν αντικρουόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο; Μήπως για να τηρήσουν το πρόσχημα της νομιμότητας χρειάζονται κι άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις; Αραγε κυοφορείται και πάλι «πνεύμα συναντίληψης» μεταξύ Μελισσανίδη και αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σε κάθε περίπτωση ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας χρειάζεται να είναι σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση για όσα μεθοδεύουν η «Δικέφαλος ΑΕ» και οι κυβερνητικοί συνεργάτες τους.

Γι’ αυτό πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου της πόλης σχετικά με το ΡΣΑ και τις τρομερές του επιπτώσεις στη ζωή όλων μας, που ξεκίνησε από τα τέλη Μαΐου. Ο αγώνας κλιμακώθηκε με τον κόσμο συσπειρωμένο γύρω από το Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φ.-Ν.Χ., παρά τις απειλές, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονικές επιθέσεις και την φασιστική και πρωτόγνωρη για την περιοχή καταστολή από τους μπράβους των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αποκορύφωμά του ήταν η μεγαλύτερη πορεία στην ιστορία της πόλης, στις 3 Ιουλίου. Πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, σπάζοντας τον τρόμο των τραμπούκων και το πέπλο της σιωπής, που είχε καλύψει την πόλη. Κατέστη τότε φανερό στους επίδοξους καταστροφείς του Αλσους και της πόλης μας και στα κυβερνητικά τσιράκια τους πως τα σχέδιά τους για την ιδιοποίηση και τσιμεντοποίηση του οξυγόνου μας δεν θα περάσουν χωρίς αντίσταση και ότι ο κόσμος με όπλο την αλληλεγγύη παίρνει την υπόθεση στα χέρια του! Η μαζική κινητοποίηση κατέδειξε την υπερτοπική σημασία του αγώνα ενάντια στο Ρυθμιστικό, ανάγκασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει τη στάση του στο ζήτημα της ψήφισης του Ρυθμιστικού και να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία του με τη «Δικέφαλος ΑΕ». Επίσης, επέβαλε στη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να ψελλίσει έστω κάποιες υποσχέσεις για υπεράσπιση του Αλσους και του δασικού του χαρακτήρα. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι ο αγώνας έχει τελειώσει.

Οπως και τότε, έτσι και τώρα δεν σκοπεύουμε να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτή την νέα απόπειρα ξεπουλήματος του μοναδικού μας πνεύμονα πρασίνου και στην επικείμενη καταστροφή της πόλης μας. Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το Αλσος και την πόλη μας είναι να αγωνιστούμε. Η ανάπτυξη ενός μαζικού, διεκδικητικού κινήματος που θα χρησιμοποιήσει ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την επιτυχία του αγώνα ενάντια στην επιχειρούμενη λεηλασία της ζωής και της ανάσας των παιδιών μας.

2 απαντήσεις στο “Η Ν. Φιλαδέλφεια μπάλα στον επιχειρηματικό αγωνιστικό χώρο”

 1. Κρίμα, κρίμα, κρίμα! Τι δουλειά έχει το μίσος που έχετε απέναντι στον Μελισσανίδη με το γήπεδο; Η ΑΕΚ έχει οικόπεδο ΔΙΚΟ ΤΗΣ και θα πρέπει να ζητήσει άδεια από όλους τους κατοίκους ΝΦ για το αν θα κτίσει στο οικόπεδό της; όταν πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου; για ποιο λόγο; Έτσι δημοκρατικά χτίζουν όλοι οι κάτοικοι στη ΝΦ; Ρωτάνε τους γείτονες; Επειδή ζήτησε μια λωρίδα γης με 52 δέντρα και την ίδια στιγμή δεσμεύεται ότι θα φυτέψει κάποιες χιλιάδες; ή επειδή ζήτησε ένα ποσοστό από ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων και τα χρήματα αυτά τα διαχειρίζεται απλά η Περιφέρεια;Μήπως τα χρήματα αυτά είναι για επενδύσεις και δεν μπορούν να δοθούn στους φτωχούς συνανθρώπους μας ; Και τι επιχείρημα είναι πάλι αυτό; Ξαφνικά το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει βοήθεια για τους συνανθρώπους; Γιατί δεν έγινε η αρχή με το κλειστό του Πανιωνίου, ύψους 17,5 εκ. που εγκρίνεται πρώτο; Ποιο είναι το πρόβλημά σας με την ΑΕΚ; Θέλετε να χτυπήσετε Μελισσανίδη; Εϊναι λαμόγιο, απατεώνας; Κάντε το. Χτυπήστε την Aegean και καταγγείλτε τον. Από την ΑΕΚ πως θα τον χτυπήσετε; Δεν έχει επιχειρήσεις κύριοι, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι μεροληπτικό αυτό το μίσος; Από που κι ως που το γήπεδο θα είναι και επιχείρηση; Επειδή θα κάνει ένα κουρείο κι ένα καφενείο μέσα στο γήπεδο; Γιατί κύριοι δεν έχετε την ίδια ευαισθησία για τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα; Πως γίνεται ένας άνθρωπος που κατηγορείται ως ηγέτης ενός τεράστιου σκανδάλου δεν έχει βρει μια γωνίτσα στο μαχητικό σας site; Γιατί δεν ασχολείστε μαζί του; Έχετε παρασυρθεί και διαλέγετε πλευρά σε ένα επιχειρηματικό πόλεμο. Γιατί;

 2. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!!
  ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 1930!!
  ΕΞΩ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ

  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ!!
  ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 52 ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΛΣΟΣ 470 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΕΟ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *