Αθώοι για Πυρήνες της Φωτιάς οι έξι του Βελβεντού

ληστείαΑθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άρα για συμμετοχή τους στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, όπως επίσης αθώοι και για αντίσταση κατά της αρχής κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτό αποφάσισε το δικαστήριο, αποδεχόμενο της εισήγηση του εισαγγελέα  Γρηγόρη Πεπόνη να μην καταδικαστούν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

 
Οι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία, και καταδικάστηκαν σε 10χρονη φυλάκιση.

 
Όπως είπε ο εισαγγελέας, “δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

 

Και τα ΜΜΕ που ήταν τόσο σίγουρα πως επρόκειτο για τρομοκράτες ενταγμένους στους “Πυρήνες της Φωτιάς”; Και οι βασανιστές αστυνομικοί; Θα απολογηθούν σε κανέναν;

Ρητορική η ερώτηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *