Ιστορικός περίπατος στη Δραπετσώνα

drapetsona002Περίπατο στις γειτονιές της Δραπετσώνας οργανώνουν αύριο Κυριακή 5 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και ο ραδιοσταθμός Κόκκινο 105,5, για τη γνωριμία με την ιστορία της πόλης. Μια ιστορία όπου οι μικρασιάτες πρόσφυγες διασταυρώθηκαν με τους εργάτες της εσωτερικής μετανάστευσης σε έναν τόπο γεμάτο ακόμη από τα ίχνη της παρουσίας τους.

Η περιδιάβαση στις γειτονιές της Δραπετσώνας θα φωτίσει πλευρές της ιστορίας της και την καθημερινότητα εκείνων που  μεγάλωσαν και έζησαν στις παράγκες, εργάστηκαν στα Λιπάσματα και τα Τσιμέντα, πολέμησαν με τον ΕΛΑΣ και εξορίστηκαν τη περίοδο της χούντας. Οι «επικίνδυνοι πολίτες» της Δραπετσώνας θα ξεναγήσουν στις δικές τους γειτονιές: από την προσφυγογειτονιά του Μεσοπολέμου με τις μεγάλες απεργίες στα εργοστάσια, τους αγώνες της Κατοχής και την Αντίσταση, στη μεταπολεμική προσπάθεια ανασυγκρότησης και το γκρέμισμα των παραπηγμάτων, μέχρι τη σημερινή μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσει η πόλη διέξοδο στη θάλασσα.

Η περιήγηση θα αρχίσει στις 11.30 π.μ. από την πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά, στον σταθμό του ΟΣΕ, ενώ στις 10-11 θα προηγηθεί σχετική συζήτηση στο Κόκκινο 105,5 με τους Νίκο Μπελαβίλα, Ελένη Κυραμαργιού και Βαγγέλη Καραμανωλάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *