Του παράλογου η θητεία σε όλο της το μεγαλείο…

ÛááΣύμφωνα με καταγγελία γονέων, που δημοσιοποιεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ο γιος τους κατετάγη στο ΚΕΝ Αυλώνα στις 8 Ιουλίου 2014. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε την ασθένεια που τον βασανίζει χρόνια τώρα, καταθέτοντας ολόκληρο φάκελο.
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο οι υγειονομικές αρχές της μονάδας τον έστειλαν στο 401 Σ.Ν. όπου για μια ολόκληρη βδομάδα έκανε σειρά εξετάσεων: τεστ κοπώσεως, υπέρηχους κλπ. Η συμπεριφορά του προσωπικού υπήρξε άξια συγχαρητηρίων, πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το παλικάρι και έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ο στρατιώτης αντιμετωπίζει μεσωκολπική επικοινωνία, μια σπάνια ασθένεια της καρδιάς, με αποτέλεσμα οι γιατροί να θέσουν να επιλέξει ο στρατευμένος αναβολή στράτευσης. Όμως τα χαρακτηριστικά της ασθένειας και η διάθεση του νέου να ξεμπερδεύει τον ώθησαν να επιμείνει να συνεχίσει και ολοκληρώσει τη θητεία του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο χαρακτηρισμός της σωματικής του ικανότητας εκτιμήθηκε ως Ι4.
Από εδώ και πέρα αρχίζει ο Γολγοθάς του παλικαριού. Μετά από τα όσα έχετε διαβάσει, τι ειδικότητα νομίζετε του έδωσαν;     
Πυροβολητής ασυρματιστής σε τεθωρακισμένο!
Ο στρατιώτης έχει σπουδές βοηθού φαρμακείου, σημειώστε. Γιατί επομένως δεν επέλεξαν μια ειδικότητα σύμφωνη με τις γνώσεις και την κατάσταση της υγείας του;
Αυτά γίνονται μόνο στον ελληνικό στρατό….
Παράλληλα, στις 16 Ιουλίου έβγαλαν στο παλικάρι χαρτί απαλλαγής από σκοπιές, αγγαρείες κλπ αφού δεν μπορεί να κουράζετε!
Όπως είχε κάθε δικαίωμα, διεκδίκησε κατ΄ εξαίρεση μετάθεση. Κάτι που προβλέπεται λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ότι είναι Ι4. Επίσης, το παλικάρι γνωρίζοντας  τις οδηγίες του ΓΕΣ που προβλέπουν τα ζητήματα αυτά να αντιμετωπίζονται στα ΚΕΝ και όχι στις μονάδες, αφού οι στρατιώτες πάρουν μετάθεση, έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες: κατέθεσε τα δικαιολογητικά και ζήτησε από την Στρατολογία στο ΚΕΝ Αυλώνα να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Τι έκανε η Στρατολογία; Τίποτε από τα όσα προβλέπονται!  Αντίθετα, πετώντας την ευθύνη από πάνω τους, του υπέδειξαν να κάνει ενέργειες απαιτώντας κατ΄εξαίρεση μετάθεση όταν θα έφτανε στη μονάδα του.
Και πού το έστειλαν μετάθεση το παλικάρι; Τέρμα Έβρου… Στο Λαγό… Στο 16η ΕΜΑ…
Γιατί τον έστειλαν εκεί; Ακόμη και ο διοικητής του, δείχνοντας ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του του ανέθεσε καθήκοντα πότε στο ΚΨΜ, πότε θαλαμοφύλακας.
Ο φάκελος του φτάνει στην αρμόδια υπηρεσία του Πενταγώνου στις 19 Αυγούστου.
Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου δεν είχαν απαντήσει…
Εννοείται ότι η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει μια φορά το μήνα… Αυτοί όμως συνεχίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές…
Από την άλλη μεριά, η υγεία του φαντάρου κινδυνεύει. Στο Έβρο η θερμοκρασία πέφτει και υπάρχει ο φόβος επιδείνωσης της ασθένειας, καθώς  ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να συγκεντρωθεί υγρό και να επιβληθεί η διεξαγωγή παρακέντησης.
Ο στρατιώτης δηλαδή δεν υποβάλλεται σε απίστευτη ταλαιπωρία και δοκιμάζεται ψυχολογικά, αλλά αποτελεί θύμα και των τραγικών διαταγών του ταξίαρχου. Οι φαντάροι θα κατεβάσουν μανίκια όχι όταν κρυώσουν αλλά στις 15 Οκτωβρίου που έχει δώσει διαταγή ο ταξίαρχος!
Ενττούτοις, οι φαντάροι κοκαλώνουν το βράδυ στη σκοπιά με το κοντομάνικο καιήδη έχουν αρχίσει να αρρωσταίνουν μαζικά και να μεταφέρονται σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μετά βεβαίως, και ως ποινή που αρρώστησαν, τους περιμένει τρελή αγγαρεία. Ο κόσμος βλέπεις δε φτάνει και οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες. Φυσικά, ούτε λόγος να περιοριστούν αυτές.
Εν τω μεταξύ ο στρατιώτης περιμένει. Η επιτροπή στο Πεντάγωνο για τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις ήταν να συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου, εξετάζοντας 15 φακέλους, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Διάφορες φήμες στο στρατόπεδο αφήνουν να εννοηθεί  ότι τον ταλαιπωρούν γιατί είναι 8μηνήτης, λόγω τρίτεκνης οικογένειας. Ότι θα τον κρατήσουν στο Λαγό 2-3 μήνες και μετά θα φύγει τέλη Νοέμβρη- αρχές Δεκέμβρη!
Βεβαίως μιλάμε για χειμερινούς μήνες. Όλοι όσοι έχουν κάνει Θράκη και Έβρο φαντάροι καταλαβαίνουν τι σημαίνει. Πολύ περισσότερο όταν τα στελέχη έχουν αρχίσει να ενημερώνουν ότι «θέρμανση τον χειμώνα δεν έχει, όπως δεν είχε και πέρσι, γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο»!
Μήπως το ΓΕΣ θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει για να αντιμετωπίσει όλα όσα καταγγέλθηκαν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *