Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της Χίου

Για τις διώξεις κατά εκπαιδευτικών συνδικαλιστών στη Χίο εξέδωσε ανακοίνωση το Δ.Σ. του συλλόγου των δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», με την οποία δηλώνει τη συμπαράστασή του.

δασκαλοιΌπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο σύλλογος “συμπαραστέκεται στο συνάδελφο Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου, που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.
Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο να απαιτεί με αγωγή 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δυο συνδικαλιστές, με δίκη που εκκρεμεί στις 8 Οκτώβρη 2014, συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.
Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *