Μερικές σύντομες ειδήσεις

Λόγω της -κλασσικής πλέον- έλλειψης χρόνου, μερικά σύντομα links:

– Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει το ποσοστό του παραγόμενου πλούτου που καταλήγει στους εργάτες (για την περίπτωση των ΗΠΑ). Όπως φαίνεται, κατάφεραν να ρίξουν το ποσοστό αυτό σε ιστορικό χαμηλό ποσοστό-ρεκόρ. Κοινώς…μας έχουν πάρει και τα σώβρακα.

– Αυτό επιβεβαιώνεται και από έρευνες της ίδιας της άρχουσας τάξης, που μας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πλέον το 0,9% των νοικοκυριών κατέχει το 39% του παγκόσμιου πλούτου. Ειδικά μετά το ξέσπασμα της κρίσης, και τη μεγάλη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον της εργατικής τάξης, η “ψαλίδα” ανάμεσα τους πλούσιους και τους φτωχούς έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο. Και δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν – γι’ αυτό και θα πρέπει να σταματηθούν.

– Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal μας ενημερώνει σε σχετικό άρθρο της ότι “οι τράπεζες ίσως να χρειαστούν κι άλλα κεφάλαια”. Από που θα τα βρουν είπαμε; Α ναι, να’ ναι καλά τα “κορόιδα”…

– Η “Ημερησία” του Μπόμπολα για το θέμα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ: “… Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας το διοικητικό συμβούλιο θα είναι ενδεκαμελές και όχι δεκαμελές όπως είναι σήμερα, με την DT να διορίζει έξι μέλη και το ελληνικό δημόσιο πέντε μέλη. Επίσης, επειδή το ποσοστό του Δημοσίου θα είναι πλέον κάτω του 10% χάνει και κάποια δικαιώματα αρνησικυρίας. Ειδικότερα χάνει ορισμένα δικαιώματα άσκησης βέτο πλην των ζητημάτων εθνικής ασφαλείας. Το ελληνικό δημόσιο χάνει κάθε δικαίωμα στη διοίκηση του ΟΤΕ σε περίπτωση όπου η συμμετοχή του βρεθεί κάτω από το 5%. Ειδικότερα, αν προχωρήσει στην πώληση και του 6% που του απομένει η συμφωνία παύει να ισχύει και το ελληνικό δημόσιο χάνει όλα τα δικαιώματά του.”

– Την πρώτη θέση στην παγκόσµια αγορά των θαλάσσιων µεταφορών εξακολουθεί να κατέχει ο ελληνόκτητος εµπορικός στόλος. Τι φόρους είπαμε πληρώνουν οι εφοπλιστές; Α ναι, τίποτα. Κατά τα άλλα “όλοι μαζί”…

– Και επειδή ακριβώς ο λαός έχει αρχίσει τη φρικτή αλήθεια για τον κόσμο γύρω του, ότι δηλαδή δεν είμαστε “όλοι μαζί”, αλλά αντίθετα αυτοί είναι “απέναντι” μας, κλιμακώνονται τα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος: Το κράτος έστειλε στην Πλατεία Συντάγματος μέχρι και όχημα εκτόξευσης νερού (το είχε πρωτοστείλει στην Κερατέα). Καταστολή, προβοκάτσιες, κτλ θα αυξηθούν πολύ από την άρχουσα τάξη το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

– Για να μην ξεχνάμε τις “πατροπαράδοτες” αξίες της υποτέλειας προς τις ΗΠΑ, ιδού και ένα άρθρο των “Νέων” για το λιμάνι της Σούδας, που αναφέρεται στις δηλώσεις των Αμερικάνων του ΝΑΤΟ ότι “∆ιευκολύνσεις «χωρίς κανέναν περιορισµό»” παρείχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στη βάση της Σούδας και όχι µόνο. ε εµπιστευτικό τηλεγράφηµά του µε ηµεροµηνία 27 Μαρτίου 2007, ο Ρις περιγράφει τη συνάντησή του στα Χανιά µε τον νέο νοµάρχη, ενώ µιλάει για «θάλασσα αλλαγής», καθώς – όπως σηµειώνει – η υποδοχή του είναι πολύ διαφορετική από τις συνήθως «παγερές συναντήσεις µε την παλιά αριστερίστικη τοπική ηγεσία»… «η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε πολύ συνεργάσιµος εταίρος στη Σούδα, παρ’ ότι δεν θέλει να το διαφηµίζει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. ∆εν γνωρίζουµε περιορισµούς καθ’ οιανδήποτε χρονική στιγµή στην πρόσβαση, τις υπερπτήσεις ή την ανάπτυξη ακόµη και των πιο ευαίσθητων στρατιωτικών υλικών στη βάση»… οι επισκέψεις θα έδειχναν την αµερικανική στήριξη στην τοπική κοινωνία, η οποία ισχυρίστηκε ότι «ήταν πολύ φιλοαµερικανική, µε εξαίρεση µια κοµµουνιστική µειοψηφία». «Προηγουµένως, τρέµαµε να τηλεφωνήσουµε στους τοπικούς πολιτικούς… Τώρα, ο νοµάρχης και οι άλλοι αξιωµατούχοι καλωσορίζουν τις επισκέψεις των αµερικανικών πλοίων, γι’ αυτό ενθαρρύνουµε το Ναυτικό να εκµεταλλευθεί αυτή τη νέα συµπεριφορά», σχολιάζει ο Κάντριµαν.

Πρώην τραπεζίτης εξελέγη νέος πρόεδρος της Λετονίας – άντε και στα δικά μας (?). Άλλωστε, οι τράπεζες κάνουν κουμάντο επί όλων των άλλων, και άρα είναι…το επόμενο “λογικό” βήμα το να αρπάξουν και την πολιτική εξουσία…

– Στην Ισπανία, σάλος έχει ξεσπάσει με ένα νέο βιβλίο της Βασιλικής Ακαδηµίας Ιστορίας της χώρας, σύμφωνα με το οποίο ο δικτάτορας Φράνκο ήταν απλά ένας αυταρχικός ηγέτης, που πολέμησε τους “τρομοκράτες” (σοσιαλδημοκράτες, αναρχικούς και κομμουνιστές).

– Η FIAT ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει ακόμα ένα μέρος της παραγωγής της στην Κίνα (και άσε τους δυτικούς εργάτες να ψοφάνε, έως ότου δεχτούν να “κινεζοποιηθούν’ επαρκώς)

– Και μιας και αναφέραμε την Κίνα, σαν χθες ήταν η επέτειος από την εξέγερση της πλατείας Τιέν Αν Μεν, που το καθεστώς την αντιμετώπισε με τα τανκς.

– Στη Φουκοσίμα, μερικοί ηλικιωμένοι προσφέρθηκαν ηρωικά να καθαρίσουν αυτοί τα πυρηνικά, ώστε να προστατευτούν οι πιο μικροί σε ηλικία. Όσο για την TEPCO, τα ψέματα της είναι πλέον πιο τοξικά ακόμα και από τα πυρηνικά που έχουν φύγει στο περιβάλλον…

– Το αμερικανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο θα χάσει 6,4 δις δολάρια μέχρι το τέλος της λογιστικής χρόνιας του, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011. Η αμερικανική κυβέρνηση τότε θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να αφήσει την υπηρεσία να πτωχεύσει εξαιτίας των τεράστιων υποχρεώσεων της σε συντάξεις ή να προβεί στη διάσωση της η οποία θα κοστίσει 50 δις δολάρια. Το πιο προβληματικό, ωστόσο, είναι πως παρόμοιες ωρολογιακές βόμβες υπάρχουν πολλές ακόμη στις ΗΠΑ…

“Ψυχροπολεμικό κλίμα” – έξαρση των ανταγωνισμών ΗΠΑ-Κίνας και στο πεδίο του ίντερνετ: Έπειτα από τις καταγγελίες της Google και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ο κινεζικός στρατός περνά στην αντεπίθεση: κατηγορεί την Ουάσινγκτον για έναν «παγκόσμιο διαδικτυακό πόλεμο» εναντίον αραβικών και άλλων κυβερνήσεων.

Το Twitter κατήργησε ουσιαστικά την ανωνυμία των χρηστών του, δημιουργώντας “νομικό προηγούμενο”, δίνοντας τα προσωπικά στοιχεία χρήστη του στο δικαστήριο.

– Ο Τρισέ όρισε τους όρους για να συνεχίσει να υπάρχει η ευρωπαική ένωση: Οι όροι αυτοί συνοψίζονται στο “να γίνουμε όλοι προτεκτοράτα”, υπό τον έλεγχο ενός “πανευρπαικού υπουργείου οικονομικών”, με μια μικρή ολιγαρχία στις Βρυξέλλες και -κυρίως- στη Γερμανία (εκεί είναι και τα κεντρικά της ΕΚΤ για να μην ξεχνιόμαστε) να διοικεί…τους πάντες.

– Πρόνοια για να αντιμετωπίσει τις ζημίες από πιθανό «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων έλαβε η γερμανική τράπεζα NordLB, αποτελώντας την πρώτη που ανακοινώνει επισήμως μία τέτοια κίνηση. Και θα ακολουθήσουν και άλλες, μόλις αρπάξουν αρκετά “πακέτα σωτηρίας” ώστε να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που θα έχουν με αυτά τα “κουρέματα”. Έως ότου ετοιμαστούν, θα συνεχίσουν να υποκρίνονται ότι η Ελλάδα δε θα κηρύξει πτώχευση, αρπάζοντας τα πάντα στο πέρασμα τους για να σωθούν αυτές εις βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας.

Τρεις ιρλανδικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν ζημιές έως 90% στους κατόχους των ομολόγων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η κίνηση των τριών τραπεζών έρχεται ως συνέχεια της έκκλησης της ιρλανδικής κυβέρνησης προς τους ομολογιούχους να αναλάβουν μέρος της οδύνης που προκύπτει από το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

– Σχέδιο για συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος επεξεργάζεται η Γερμανία.

– Η Λευκορωσία λαμβάνει “πακέτο σωτηρίας” από τη “μαμά”-Ρωσία, που επανακαθορίζει τη “σφαίρα επιρροής” της.

– Για να μην ξεχνιόμαστε, την επόμενη εβδομάδα είναι η συνάντηση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ, του καρτέλ δηλαδή του πετρελαίου. Η “Ελευθεροτυπία” αναφέρει: “Δεν υποχωρεί στις εκκλήσεις για αύξηση της παραγωγής του ο ΟΠΕΚ. Πιθανή νέα αύξηση στη τιμή του μαύρου χρυσού”. Ειδικά το Ιράν δεν το δέχεται με τίποτα να αυξήσει την παραγωγή, και να δούμε μέχρι πότε θα δέχεται να πληρώνεται με -διαρκώς υποτιμούμενα- δολάρια.

– Μια ματιά και στη σαπίλα της FIFA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που, όπως και εδώ στην Ελλάδα, τραντάζεται από μεγάλα “σκάνδαλα” και διάφορα τέτοια “κρούσματα” που συνοδεύουν κάθε οργανισμό όπου μια μικρή ολιγαρχία κυβερνά. Εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του χρονικού των σκανδάλων της FIFA.

Λεφτά “uber alles” – αυτή είναι η υπέρτατη αξία, και αν δεν μπορείς να τα βγάλεις αλλιώς, τότε…:Σχολή στο Πεκίνο μαθαίνει στις φοιτήτριές της πώς να ξελογιάζουν πλούσιους άνδρες με στόχο τον γάμο. Πάνω από 3.000 ήταν οι εγγραφές μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Ακόμα και η συλλογή των σκουπιδιών ιδιωτικοποιείται στην Ελλάδα: Και ιδιώτες στα σκουπίδια των Δήμων – Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών «ανάβει» το πράσινο φως.

“Ελευθεροτυπία”: Η “πολιτισμένη” Ευρώπη πετάει τα σκουπίδια της στην Αφρική και την Κίνα.

Μεγάλες μάχες για το ποιος θα πάρει την ηγεσία του ΔΝΤ, με το μπλοκ της Κίνας να πιέζει να πάρει αυτό τη θέση, και ΗΠΑ-Ευρώπη να προωθούν την Λαγκάρντ, που έχει εντελώς φιλο-τραπεζικές θέσεις (άρα είναι “η κατάλληλη για τη δουλειά”).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *