Η πανικόβλητη αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό και “Οι εκδοχές της εκτροπής” του Ψυχάρη

«Tο μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη, παίζει ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και του ΓΑΠ.
Ακολουθεί την παράδοση που έχει από τότε που ξεκίνησε», γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση και στην οποία επικαλούμενοι ιστορικά στοιχεία φωτίζαμε τον βρόμικο ρόλο αυτού του συγκροτήματος από τότε που ιδρύθηκε.

Σήμερα τρομοκρατημένη η κομπραδόρικη από γεννησιμιού της ντόπια αστική τάξη, από τις λαϊκές αντιδράσεις που επέφερε η πρωτοφανή καπιταλιστική επέλαση που εξαθλιώνει τα εργατικά στρώματα και ξεπουλάει την χώρα βάζει τα δημοσιοκαφρικά της φερέφωνα –με πρώτα αυτά που συχνάζουν στο χαμαιτυπείο του ΔΟΛ- να ξεθάψουν «μπαμπούλες» του παρελθόντος. Είναι ένα σκηνικό που το έχουμε ξαναζήσει αν και όχι τόσο απροκάλυπτα.
Οπου δεν φτάνει το γκλοπ του ΜΑΤατζή, αναλαμβάνει η πένα του καλαμαρά, όπου δεν έχουν αποτελεσματικότητα χημικά και δακρυγόνα μπαίνει σε δράση το μαρκούτσι του τηλε-σχολιαστή.

Μπροστά λοιπόν στις εντελώς ήπιες μορφές λαϊκής αντιβίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες (ίσως να είναι υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός) αναλαμβάνει σήμερα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το «Βήμα» (όχι με κάποιο απλό δημοσιογραφίσκο, αλλά με την γραφίδα του διευθυντή του Σ. Ψυχάρη) να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το φόβητρο του «κινδύνου του πολιτεύματος». Παραθέτουμε το άρθρο του για να το σχολιάσουμε παρακάτω:   

Η προ ημερών απόπειρα εισβολής «διαδηλωτών» στο κτίριο της Βουλής δεν είναι η πρώτη επίθεση στο Κοινοβούλιο. Εχει προηγηθεί και μια «επιτυχημένη» εισβολή το 1964 από ομάδα ετερόκλητων ατόμων με την ευκαιρία προεκλογικής συγκεντρώσεως του δεξιού υποψήφιου δημάρχου Γ. Πλυτά. Η εισβολή αυτή όμως ήταν άνευ σημασίας. Στο κτίριο εισέβαλαν περίπου 30 άτομα, τα οποία έφυγαν τρέχοντας μόλις οι χωροφύλακες ανέσυραν τις γνωστές αστυνομικές ράβδους!

Εντυπωσιακή η εισβολή, αλλά ουδείς έδειξε να φοβάται ότι κινδύνευσε το Πολίτευμα• σήμερα δεν ισχύει προφανώς το ίδιο. Η προ ημερών απόπειρα στην Αθήνα, όπως και η εν συνεχεία επίθεση εναντίον βουλευτών στην Κέρκυρα φόβισαν τους πολίτες.

Τι συμβαίνει; Είναι οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής μας που μεταβάλλουν τη διαμαρτυρία κοινωνικών ομάδων (που νιώθουν ότι αδικούνται) σε πυριτιδαποθήκη. Αν η ευημερούσα μερίδα της κοινωνίας ανησυχεί για τα προβλήματα δημόσιας τάξης, από την πλευρά τους οι ανήκοντες σε κοινωνικά στρώματα που κινούνται στα όρια της φτώχειας πιστεύουν ότι πρέπει και μπορούν να εξεγερθούν. Και να ανατρέψουν «την κοινωνία της αδικίας και της διαφθοράς». Και μετά;

Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση; Ανάκτορα θερινά ή έστω και χειμερινά δεν υπάρχουν πλέον. Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή.

Στην κοινωνία υπάρχουν και άτομα που θέλουν τη γενική ανατροπή. Δεν μπορούν προφανώς να την επιβάλουν διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ θέλει. Ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη. Αυτό θέλουν;“.

Η λαθροθηρία που κάνει ο Ψυχάρης απ’ την αρχή  του κειμένου του είναι φανερή.  Παίρνει σαν δεδομένο την επιθυμία του γράφοντας ότι: «Η προ ημερών απόπειρα στην Αθήνα, όπως και η εν συνεχεία επίθεση εναντίον βουλευτών στην Κέρκυρα φόβισαν τους πολίτες» και πάνω σ’ αυτό καταλήγει στα συμπεράσματα που θέλει.

Δεν είναι ανόητος ο Ψυχάρης. Γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένας πολίτης δεν φοβήθηκε από αυτά τα γεγονότα. (Εκτός και αν γράφοντας «πολίτες» εννοεί την αστική τάξη την οποία υπηρετεί αυτός και η φυλλάδα του). Αλλωστε μια απλή πληροφόρηση να είχε –που την έχει- το τι συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα σε δεκάδες κεντρικές πλατείες της χώρας αυτές τις μέρες θα γνώριζε ότι όχι απλώς δεν φοβήθηκαν οι πολίτες αλλά αντιθέτως το απόλαυσαν.

«Εεεε, οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω! Ουστ», «Παρ’ την Μάργκαρετ και μπρος, δεν σε θέλει ο λαός», «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο, ποιος θα πρωτομπεί», «Δεν πουλάμε τα λιμάνια, δεν πουλάμε την ΔΕΗ, πουλάμε το μπουρδέλο που λέγετε Βουλή», «Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό», είναι μερικά απ’ τα συνθήματα που ακούγονται από δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Το πιο εντυπωσιακό όμως απ’ όλα είναι ο τρόμος της αστικής τάξης μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αυτόν τον τρόμο τον εκφράζει ο Ψυχάρης αναρωτώμενος: «Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση;».
Δεν έχει ξανασυμβεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ένας γνήσιος εκφραστής της παρασιτικής ντόπιας πλουτοκρατίας να αφήνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοιχτό!  Και απαντάει ο Ψυχάρης στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε: «Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή … υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη.»!!!!

Για να γράφει τέτοια πράγματα ο Ψυχάρης πάει να πει ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό και η αστική τάξη την οποία υπηρετεί είναι πανικόβλητη!!! Τρέμει στην ιδέα ότι και εδώ μπορεί να γίνουν καταστάσεις όπως στην Αργεντινή που έλεγε και το σύνθημα που παραθέσαμε παραπάνω. Και στην Αργεντινή δεν είχαμε απλώς διαμαρτυρίες με κατσαρόλες αλλά οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, δεν είχαμε απλώς οργισμένα συνθήματα αλλά συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής πρωτοφανούς βιαιότητας. 
(Δείτε εδώ ενδιαφέροντα βίντεο για το τι συνέβη σ’ αυτή την χώρα)

Γ’ αυτό και το δημοσιοκαφρικό παπαγαλάκι των πλουτοκρατών προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο που κατά δεκάδες χιλιάδες κατεβαίνει οργισμένος στις πλατείες διατρανώνοντας ότι: «Πληρώσαμε αρκετά δεν πληρώνουμε άλλο, το ψάρι το μικρό θα φάει το μεγάλο».

Ζούμε σε μια εποχή που διαμορφώνονται συνειδήσεις. Αν αυτή την κατάσταση το σύστημα θα την καναλιζάρει σε ακίνδυνα γ’ αυτό μονοπάτια ή αυτή η εμβρυακή ταξική αντίληψη που αρχίζει να εξαπλώνεται σε κοινωνικά στρώματα που μέχρι τώρα είχαν άλλες σταθερές, θα εδραιωθεί και θα εξελιχθεί, είναι κάτι που μένει να το δούμε.

Διαβάστε και το παρακάτω κείμενο.

 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει πολλές γραμμές άμυνας για να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη λαϊκή οργή. Μια από αυτές είναι η προβολή των «εθνικών κινδύνων» ώστε να απαιτήσει «εθνική ενότητα» και αποδοχή των αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων και Του Μνημονίου (1-2-3-..)

Χθες μιλούσε για την Εθνική Απειλή που αποτελούν οι μετανάστες.

Ας αφήσουν επομένως τα σύνορα ανοικτά να πάνε όπου θέλουν, ας δώσουν σε όλους τα δικαιώματα που τους πρέπει, ας μην συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλους τους βάρβαρους πολέμους και εισβολές που δημιουργούν κύματα απελπισμένων προσφύγων.

Μετά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος έσπειρε πανικό για την τύχη των Νατοϊκών Στρατηγείων και τη πιθανή αναβάθμιση της Τουρκίας.

Ας ικανοποιήσουν επομένως την λαϊκή απαίτηση, να βγούμε από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ που κοστίζουν δις ευρώ στο λαό μας  και μας κάνουν συνένοχους σε τόσα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ξαφνικά, ένας νέος γύρος αρχίζει για την κυβερνητική προπαγάνδα.

Από κυβερνητικά χείλη πλέον συστηματικά να καλλιεργείται ο φόβος του Πραξικοπήματος, εκμεταλλευόμενοι τις γελοίες αντιλήψεις της Ακροδεξιάς «ένας λοχίας θα μας σώσει», «με τη δικτατορία είχαμε δουλειές», οι οποίες φυσικά ξεχνούν ότι στη Χούντα των Συνταγματαρχών άρχισε η οικονομική κρίση φτάνοντας στα όρια του το προηγούμενο μοντέλο καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, σφυρίζουν αδιάφορα σε όσους τους θυμίζουν ότι η Δικτατορία εφάρμοσε την πιο στυγνή ταξική πολιτική ικανοποιώντας κάθε χάρη στο κεφάλαιο, έχοντας την ΕΣΑ, την εξορία και τα βασανιστήρια ως απάντηση σε κάθε αμφισβήτηση, με τα γνωστά βεβαίως μπαξίσια από το Νιάρχο και τον Ωνάση, αλλά και τα σκάνδαλα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα»: «Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή όπου ακόμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί αμφισβητούνται. Διάβασα σήμερα με έκπληξη κάποια έκθεση της CIA  ότι συζητιέται ακόμη και για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Σας δίνω το μέγεθος των διαφόρων απειλών. (…) Έχει χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Πολλοί πολίτες λένε: «Δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες». Παράλληλα και ταυτόχρονα,  ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών»!

Να σημειώσουμε ότι καθεστωτικοί διανοούμενοι, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο σημείο να συνδέουν τον κίνδυνο Πραξικοπήματος με τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα καθώς ταυτίζουν τις εντονότατες και μαζικές αντιδράσεις στο Σύνταγμα, με τα κινήματα κατσαρόλας που έφεραν στη Χιλή, τη Χούντα του Πινοσέτ.

Στην περίπτωση μας βέβαια ο Γ.Παπανδρέου υλοποιεί πιο αντιδραστική και αντεργατική πολιτική από τον Πινοσέτ. Ο Γ.Παπανδρέου είναι ο νέος Αλιέντε όσο ο Πεταλωτής είναι ο νέος Λαμπράκης. Ποιος ξεχνά ότι οι μισοί Σοσιαλιστές σύντροφοι του Γ.Παπανδρέου, με τους όποιους έτρωγε και έπινε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ανησυχώντας για το μέλλον της ανθρωπότητας, έχουν ανατραπεί από τις Εξεγέρσεις των λαών σε Β.Αφρική και Μέση Ανατολή!

Το δίλημμα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα Ε.Ε.-ΔΝΤ θέτουν στην κοινωνία  είναι σαφές: τα κολοσσιαία αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα ή θα τα περάσει η Χούντα του ΠΑΣΟΚ με το κουστούμι και τη γραβάτα ή θα τα επιβάλλουν με τα τανκς και τη χακί στολή οι Στρατιωτικοί.

Όμως το δίλημμα αυτό λειτουργεί καταρχήν Αποπροσανατολιστικά. Καλύπτει την Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, Βάζει Φούμο στον καθημερινό Ολοκληρωτισμό στους εργασιακούς χώρους. Εκεί που κυριαρχούν οι κάμερες, ο χαφιές και ο τσάτσος του εργοδότη, όπου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και πρέπει να ανεχτούν τα πάντα μήπως και σώσουν τη δουλειά τους.

Η απειλή του Συνταγματάρχη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την Ομηρεία των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία και τη Πολεμική Βιομηχανία, δέσμιοι των ατέρμονων παζαριών και εκβιασμών μεταξύ της κυβέρνησης, των ξένων και Ελλήνων πολεμικών βιομηχάνων και εμπόρων σχετικά με τη λεία των νέων πολεμικών προμηθειών αξίας 23 δις ευρώ.

Αποκρύπτει τα σπαστά ωράρια εργασίας και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών οι εργαζόμενοι για 400-500 ευρώ βρίσκονται δέσμιοι ενός εργασιακού καθεστώτος που σήμερα τους θέλει να δουλεύουν 2 ώρες, αύριο 8 σπαστά, μεθαύριο 12 σερί, μετά ρεπό ή να μεσολαβεί τηλέφωνο που τους καλεί εσπευσμένα για εργασία. Αυτό θα πει ότι η ζωή μας ανήκει όχι σε εμάς, αλλά στον Εργοδότη! 

Ο φόβος του χακί πραξικοπηματία θέλει να συγκαλύψει την «κοινωνικά ευαίσθητη» Κατσέλη που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να υπογράφει δεσμευτική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με το 15% του προσωπικού. Δηλαδή, σε μια μικρή επιχείρηση ο εργοδότης υπογράφει ότι θέλει με έναν εργαζόμενο συγγενή του ή τον πιο υποταγμένο! Τέλος, σε εταιρεία ηλεκτρονικών και ειδών Η/Υ οι εργαζόμενοι αξιολογούνται μεταξύ τους και όποιος κριθεί 3 φορές τελευταίος, Απολύεται με απόφαση που παρουσιάζεται σαν να είναι των συναδέλφων του.

Αυτή την εργασιακή Ζούγκλα καμουφλάρει η κατευθυνόμενη συζήτηση για το Πραξικόπημα. Που βεβαίως ωραιοποιεί τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας που κινείται βάση διαταγών που προβλέπουν τη δολοφονία Διαδηλωτών, όπως παραλίγο να συμβεί με τον Γιάννη Καυκά.

Η προπαγανδιστική φιλολογία περί Στρατιωτικού Πραξικοπήματος συγκαλύπτει τον Ολοκληρωτισμό της Αστικής Δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει κάθε απεργία Παράνομη και Καταχρηστική, δικάζει καταληψίες μαθητές και αγρότες, ενώ καθημερινά δολοφονούνται άνθρωποι σε φυλακές και κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, οι κάμερες με άδεια της Αρχής Προστασίας καταγράφουν τα πάντα και ο νέος νόμος για τα μπλογκ έρχεται να επιβάλλει καθεστώς γενικευμένης Λογοκρισίας και Αστυνόμευσης.

Έτσι, σιγά σιγά, αυταρχική ψηφίδα την αυταρχική ψηφίδα στήνεται το ψηφιδωτό του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, όπου οι Στρατιωτικοί έχουν δευτερεύον, αλλά σημαντικό κατασταλτικό ρόλο αν χρειαστεί και όχι Πρωταγωνιστικό. Αυτός μένει στα χέρια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Παράλληλα, θαμπωμένοι από το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αγανάκτησης επιλέγουν να τρομοκρατήσουν. Προειδοποιούν μάλιστα ότι το αστικό σύστημα εξουσίας, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, οι Έλληνες και ξένοι δανειστές και τοκογλύφοι είναι αποφασισμένοι να χύσουν αίμα για να κάνουν πράξη τα αντεργατικά σχέδια τους επιβάλλοντας τον νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας!

Μόνο που αυτός ο κίνδυνος δεν προέρχεται από κάποιον ακροδεξιό αξιωματικό που θα ζηλέψει την πρωτοβουλία των Συνταγματαρχών του 1967. Εξάλλου, ούτε τότε κυριάρχησε το «Αυθόρμητο». Υπήρξε προεργασία ετών από τα καθεστωτικά κόμματα, θεσμική θωράκιση της εκτροπής από το Παρασύνταγμα, συνεργασία ελληνικών-αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επίσημη παρέμβαση του αμερικανικού κράτους, συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών και εκδοτών για να φτάσουμε στην 21η Απριλίου.

Σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δεν τα έχει ανάγκη όλα αυτά.  Σήμερα υπάρχει ο ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης-πληροφόρησης από κράτος-εκδότες-καναλάρχες, υπάρχουν οι προετοιμασίες του Στρατού για την Καταστολή Πλήθους, οι αντίστοιχες αποφάσεις  και ασκήσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!  

Το νομοθετικό κάλυμμα δίνει ο νόμος για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ και προβλέπει την παρέμβαση του Στρατού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κατά του Εχθρού Λαού.  Πρόβα τζενεράλε για να αναλάβει αστυνομικό ρόλο ο Στρατός υπήρξε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ και πλήθος μυστικών υπηρεσιών, για να ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλησε αλλά δε μπόρεσε να κατεβάσει τον Στρατό για να καταστείλει την Εξέγερση το Δεκέμβρη του 2008. Πρόσφατα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να εκμεταλλευτεί τα ρατσιστικά-φονικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών από τις Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων (που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελέγχει πολιτικά και χρηματοδοτεί) και τη Χρυσή Αυγή, για να στείλει στρατιωτικές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας να επιβάλλουν την Τάξη. Εξάλλου, η πρόσφατη άσκηση της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με αντικείμενο την Καταστολή Πλήθους ήταν ένα σαφές μήνυμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιογραφικές πληροφορίες σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπ, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά, (Anti-Riot Control).

Από το Μάιο σε όλες τις μονάδες του Στρατού Ξηράς έχει αρχίσει εκστρατεία Στρατολόγησης της νέας γενιάς Μισθοφόρων, τους ΕΕΦΟΠ, που για ένα πιάτο φαί θα υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας, θα στέλνονται σε αποστολές του εξωτερικού και ως Πραιτοριανοί θα δρουν σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Η επιλογή τους γίνεται συχνά με κομματικά κριτήρια και θα επανδρώσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα που προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους «EUROGENDFOR» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη.

Το σενάριο της αποστολής ευρωπαϊκών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή της Εξέγερσης είχε εξεταστεί και το Δεκέμβρη του 2008. Αυτού του είδους οι δυνάμεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής καταστολής, καθώς η Ε.Ε. όχι μόνο έχει ετοιμάσει το νομοθετικό της πλαίσιο κατά του εχθρού λαού που συμμετέχει σε κοινωνικές εξεγέρσεις τις οποίες θα πυροδοτήσει η καπιταλιστική κρίση και η συντριβή των όποιων κοινωνικών κατακτήσεων (βλέπε ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ), αλλά προχωρά στην συγκρότηση και εκπαίδευση των σχετικών σωμάτων.

Πολλοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει το πεδίο δοκιμής και των πιο ακραίων κατασταλτικών σχεδίων, καθώς η EUROGENDFOR, που έχει την έδρα της στην Ιταλία, είναι έτοιμη να ξεκινήσει για την Ελλάδα όπου θα έχει την πρώτη της μεγάλη επέμβαση ενάντια σε λαό ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Παράλληλα, το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει συνυπολογίσει τους κινδύνους λαϊκών εξεγέρσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και το έχει συμπεριλάβει στην κατασταλτική του ατζέντα από την Σύνοδο της Λισαβόνας. Επίσης, και οι Αμερικανοί κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Έκθεση του US Army War College (Δεκέμβριος 2008) προειδοποιούσε ότι η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε “εκτεταμένη αναταραχή και ανάγκη χρήσης του στρατού για την επιβολή της τάξης”. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε εκπαίδευση 30.000 στρατιωτών της Northcom στην καταστολή ταραχών. Ο ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, χαρακτήρισε την οικονομική κρίση μεγαλύτερη απειλή από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, ενώ ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ντένις Μπλερ υπογράμμισε τους κινδύνους για τη διεθνή σταθερότητα.

Στο πλαίσιο αυτών των αντιλήψεων η καλύτερη μονάδα των ΗΠΑ, με το που αποσύρθηκε από το Ιράκ, στάλθηκε να πάρει θέση μάχης στην Νέα Υόρκη με απόφαση της τότε κυβέρνησης Μπους και την συμφωνία του Ομπάμα που ερχόταν ως επόμενος πρόεδρος, καθώς υπήρχε έκδηλος φόβος για το ξέσπασμα συγκρούσεων από την ανακοίνωση του προκλητικού σχεδίου ενίσχυσης των αμερικανικών τραπεζών με εκατοντάδες δις δολάρια.

 Ο σύγχρονος Ολοκληρωτισμός της Ε.Ε. δεν έχει ανάγκη από Συνταγματάρχες.

Το Πραξικόπημα το Ζούμε!

Ο κίνδυνος για τις κοινωνικές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα βρίσκεται μέσα στη Βουλή, στα γραφεία των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και της Ε.Ε., στην έδρα των μεγάλων εταιρειών και τραπεζών. Εκεί είναι η φωλιά του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αμφισβητήσουμε, Ανατρέψουμε.

Ταυτόχρονα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ξεκάθαρα ότι όπως το 2008 έτσι και σήμερα θα λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για το Μπλοκάρισμα της χρήσης των στρατού ως Σιδερένιας Κατασταλτικής Μηχανής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.comΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει πολλές γραμμές άμυνας για να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη λαϊκή οργή. Μια από αυτές είναι η προβολή των «εθνικών κινδύνων» ώστε να απαιτήσει «εθνική ενότητα» και αποδοχή των αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων και Του Μνημονίου (1-2-3-..)

Χθες μιλούσε για την Εθνική Απειλή που αποτελούν οι μετανάστες.

Ας αφήσουν επομένως τα σύνορα ανοικτά να πάνε όπου θέλουν, ας δώσουν σε όλους τα δικαιώματα που τους πρέπει, ας μην συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλους τους βάρβαρους πολέμους και εισβολές που δημιουργούν κύματα απελπισμένων προσφύγων.

Μετά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος έσπειρε πανικό για την τύχη των Νατοϊκών Στρατηγείων και τη πιθανή αναβάθμιση της Τουρκίας.

Ας ικανοποιήσουν επομένως την λαϊκή απαίτηση, να βγούμε από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ που κοστίζουν δις ευρώ στο λαό μας  και μας κάνουν συνένοχους σε τόσα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ξαφνικά, ένας νέος γύρος αρχίζει για την κυβερνητική προπαγάνδα.

Από κυβερνητικά χείλη πλέον συστηματικά να καλλιεργείται ο φόβος του Πραξικοπήματος, εκμεταλλευόμενοι τις γελοίες αντιλήψεις της Ακροδεξιάς «ένας λοχίας θα μας σώσει», «με τη δικτατορία είχαμε δουλειές», οι οποίες φυσικά ξεχνούν ότι στη Χούντα των Συνταγματαρχών άρχισε η οικονομική κρίση φτάνοντας στα όρια του το προηγούμενο μοντέλο καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, σφυρίζουν αδιάφορα σε όσους τους θυμίζουν ότι η Δικτατορία εφάρμοσε την πιο στυγνή ταξική πολιτική ικανοποιώντας κάθε χάρη στο κεφάλαιο, έχοντας την ΕΣΑ, την εξορία και τα βασανιστήρια ως απάντηση σε κάθε αμφισβήτηση, με τα γνωστά βεβαίως μπαξίσια από το Νιάρχο και τον Ωνάση, αλλά και τα σκάνδαλα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα»: «Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή όπου ακόμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί αμφισβητούνται. Διάβασα σήμερα με έκπληξη κάποια έκθεση της CIA  ότι συζητιέται ακόμη και για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Σας δίνω το μέγεθος των διαφόρων απειλών. (…) Έχει χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Πολλοί πολίτες λένε: «Δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες». Παράλληλα και ταυτόχρονα,  ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών»!

Να σημειώσουμε ότι καθεστωτικοί διανοούμενοι, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο σημείο να συνδέουν τον κίνδυνο Πραξικοπήματος με τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα καθώς ταυτίζουν τις εντονότατες και μαζικές αντιδράσεις στο Σύνταγμα, με τα κινήματα κατσαρόλας που έφεραν στη Χιλή, τη Χούντα του Πινοσέτ.

Στην περίπτωση μας βέβαια ο Γ.Παπανδρέου υλοποιεί πιο αντιδραστική και αντεργατική πολιτική από τον Πινοσέτ. Ο Γ.Παπανδρέου είναι ο νέος Αλιέντε όσο ο Πεταλωτής είναι ο νέος Λαμπράκης. Ποιος ξεχνά ότι οι μισοί Σοσιαλιστές σύντροφοι του Γ.Παπανδρέου, με τους όποιους έτρωγε και έπινε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ανησυχώντας για το μέλλον της ανθρωπότητας, έχουν ανατραπεί από τις Εξεγέρσεις των λαών σε Β.Αφρική και Μέση Ανατολή!

Το δίλημμα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα Ε.Ε.-ΔΝΤ θέτουν στην κοινωνία  είναι σαφές: τα κολοσσιαία αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα ή θα τα περάσει η Χούντα του ΠΑΣΟΚ με το κουστούμι και τη γραβάτα ή θα τα επιβάλλουν με τα τανκς και τη χακί στολή οι Στρατιωτικοί.

Όμως το δίλημμα αυτό λειτουργεί καταρχήν Αποπροσανατολιστικά. Καλύπτει την Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, Βάζει Φούμο στον καθημερινό Ολοκληρωτισμό στους εργασιακούς χώρους. Εκεί που κυριαρχούν οι κάμερες, ο χαφιές και ο τσάτσος του εργοδότη, όπου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και πρέπει να ανεχτούν τα πάντα μήπως και σώσουν τη δουλειά τους.

Η απειλή του Συνταγματάρχη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από την Ομηρεία των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία και τη Πολεμική Βιομηχανία, δέσμιοι των ατέρμονων παζαριών και εκβιασμών μεταξύ της κυβέρνησης, των ξένων και Ελλήνων πολεμικών βιομηχάνων και εμπόρων σχετικά με τη λεία των νέων πολεμικών προμηθειών αξίας 23 δις ευρώ.

Αποκρύπτει τα σπαστά ωράρια εργασίας και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών οι εργαζόμενοι για 400-500 ευρώ βρίσκονται δέσμιοι ενός εργασιακού καθεστώτος που σήμερα τους θέλει να δουλεύουν 2 ώρες, αύριο 8 σπαστά, μεθαύριο 12 σερί, μετά ρεπό ή να μεσολαβεί τηλέφωνο που τους καλεί εσπευσμένα για εργασία. Αυτό θα πει ότι η ζωή μας ανήκει όχι σε εμάς, αλλά στον Εργοδότη! 

Ο φόβος του χακί πραξικοπηματία θέλει να συγκαλύψει την «κοινωνικά ευαίσθητη» Κατσέλη που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να υπογράφει δεσμευτική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με το 15% του προσωπικού. Δηλαδή, σε μια μικρή επιχείρηση ο εργοδότης υπογράφει ότι θέλει με έναν εργαζόμενο συγγενή του ή τον πιο υποταγμένο! Τέλος, σε εταιρεία ηλεκτρονικών και ειδών Η/Υ οι εργαζόμενοι αξιολογούνται μεταξύ τους και όποιος κριθεί 3 φορές τελευταίος, Απολύεται με απόφαση που παρουσιάζεται σαν να είναι των συναδέλφων του.

Αυτή την εργασιακή Ζούγκλα καμουφλάρει η κατευθυνόμενη συζήτηση για το Πραξικόπημα. Που βεβαίως ωραιοποιεί τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας που κινείται βάση διαταγών που προβλέπουν τη δολοφονία Διαδηλωτών, όπως παραλίγο να συμβεί με τον Γιάννη Καυκά.

Η προπαγανδιστική φιλολογία περί Στρατιωτικού Πραξικοπήματος συγκαλύπτει τον Ολοκληρωτισμό της Αστικής Δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει κάθε απεργία Παράνομη και Καταχρηστική, δικάζει καταληψίες μαθητές και αγρότες, ενώ καθημερινά δολοφονούνται άνθρωποι σε φυλακές και κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, οι κάμερες με άδεια της Αρχής Προστασίας καταγράφουν τα πάντα και ο νέος νόμος για τα μπλογκ έρχεται να επιβάλλει καθεστώς γενικευμένης Λογοκρισίας και Αστυνόμευσης.

Έτσι, σιγά σιγά, αυταρχική ψηφίδα την αυταρχική ψηφίδα στήνεται το ψηφιδωτό του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, όπου οι Στρατιωτικοί έχουν δευτερεύον, αλλά σημαντικό κατασταλτικό ρόλο αν χρειαστεί και όχι Πρωταγωνιστικό. Αυτός μένει στα χέρια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Παράλληλα, θαμπωμένοι από το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αγανάκτησης επιλέγουν να τρομοκρατήσουν. Προειδοποιούν μάλιστα ότι το αστικό σύστημα εξουσίας, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, οι Έλληνες και ξένοι δανειστές και τοκογλύφοι είναι αποφασισμένοι να χύσουν αίμα για να κάνουν πράξη τα αντεργατικά σχέδια τους επιβάλλοντας τον νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας!

Μόνο που αυτός ο κίνδυνος δεν προέρχεται από κάποιον ακροδεξιό αξιωματικό που θα ζηλέψει την πρωτοβουλία των Συνταγματαρχών του 1967. Εξάλλου, ούτε τότε κυριάρχησε το «Αυθόρμητο». Υπήρξε προεργασία ετών από τα καθεστωτικά κόμματα, θεσμική θωράκιση της εκτροπής από το Παρασύνταγμα, συνεργασία ελληνικών-αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επίσημη παρέμβαση του αμερικανικού κράτους, συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών και εκδοτών για να φτάσουμε στην 21η Απριλίου.

Σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δεν τα έχει ανάγκη όλα αυτά.  Σήμερα υπάρχει ο ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης-πληροφόρησης από κράτος-εκδότες-καναλάρχες, υπάρχουν οι προετοιμασίες του Στρατού για την Καταστολή Πλήθους, οι αντίστοιχες αποφάσεις  και ασκήσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!  

Το νομοθετικό κάλυμμα δίνει ο νόμος για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ και προβλέπει την παρέμβαση του Στρατού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κατά του Εχθρού Λαού.  Πρόβα τζενεράλε για να αναλάβει αστυνομικό ρόλο ο Στρατός υπήρξε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ και πλήθος μυστικών υπηρεσιών, για να ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλησε αλλά δε μπόρεσε να κατεβάσει τον Στρατό για να καταστείλει την Εξέγερση το Δεκέμβρη του 2008. Πρόσφατα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να εκμεταλλευτεί τα ρατσιστικά-φονικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών από τις Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων (που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελέγχει πολιτικά και χρηματοδοτεί) και τη Χρυσή Αυγή, για να στείλει στρατιωτικές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας να επιβάλλουν την Τάξη. Εξάλλου, η πρόσφατη άσκηση της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με αντικείμενο την Καταστολή Πλήθους ήταν ένα σαφές μήνυμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιογραφικές πληροφορίες σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπ, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά, (Anti-Riot Control).

Από το Μάιο σε όλες τις μονάδες του Στρατού Ξηράς έχει αρχίσει εκστρατεία Στρατολόγησης της νέας γενιάς Μισθοφόρων, τους ΕΕΦΟΠ, που για ένα πιάτο φαί θα υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας, θα στέλνονται σε αποστολές του εξωτερικού και ως Πραιτοριανοί θα δρουν σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Η επιλογή τους γίνεται συχνά με κομματικά κριτήρια και θα επανδρώσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα που προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους «EUROGENDFOR» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη.

Το σενάριο της αποστολής ευρωπαϊκών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή της Εξέγερσης είχε εξεταστεί και το Δεκέμβρη του 2008. Αυτού του είδους οι δυνάμεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής καταστολής, καθώς η Ε.Ε. όχι μόνο έχει ετοιμάσει το νομοθετικό της πλαίσιο κατά του εχθρού λαού που συμμετέχει σε κοινωνικές εξεγέρσεις τις οποίες θα πυροδοτήσει η καπιταλιστική κρίση και η συντριβή των όποιων κοινωνικών κατακτήσεων (βλέπε ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ), αλλά προχωρά στην συγκρότηση και εκπαίδευση των σχετικών σωμάτων.

Πολλοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει το πεδίο δοκιμής και των πιο ακραίων κατασταλτικών σχεδίων, καθώς η EUROGENDFOR, που έχει την έδρα της στην Ιταλία, είναι έτοιμη να ξεκινήσει για την Ελλάδα όπου θα έχει την πρώτη της μεγάλη επέμβαση ενάντια σε λαό ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Παράλληλα, το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει συνυπολογίσει τους κινδύνους λαϊκών εξεγέρσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και το έχει συμπεριλάβει στην κατασταλτική του ατζέντα από την Σύνοδο της Λισαβόνας. Επίσης, και οι Αμερικανοί κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Έκθεση του US Army War College (Δεκέμβριος 2008) προειδοποιούσε ότι η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε “εκτεταμένη αναταραχή και ανάγκη χρήσης του στρατού για την επιβολή της τάξης”. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε εκπαίδευση 30.000 στρατιωτών της Northcom στην καταστολή ταραχών. Ο ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, χαρακτήρισε την οικονομική κρίση μεγαλύτερη απειλή από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, ενώ ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ντένις Μπλερ υπογράμμισε τους κινδύνους για τη διεθνή σταθερότητα.

Στο πλαίσιο αυτών των αντιλήψεων η καλύτερη μονάδα των ΗΠΑ, με το που αποσύρθηκε από το Ιράκ, στάλθηκε να πάρει θέση μάχης στην Νέα Υόρκη με απόφαση της τότε κυβέρνησης Μπους και την συμφωνία του Ομπάμα που ερχόταν ως επόμενος πρόεδρος, καθώς υπήρχε έκδηλος φόβος για το ξέσπασμα συγκρούσεων από την ανακοίνωση του προκλητικού σχεδίου ενίσχυσης των αμερικανικών τραπεζών με εκατοντάδες δις δολάρια.

 Ο σύγχρονος Ολοκληρωτισμός της Ε.Ε. δεν έχει ανάγκη από Συνταγματάρχες.

Το Πραξικόπημα το Ζούμε!

Ο κίνδυνος για τις κοινωνικές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα βρίσκεται μέσα στη Βουλή, στα γραφεία των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και της Ε.Ε., στην έδρα των μεγάλων εταιρειών και τραπεζών. Εκεί είναι η φωλιά του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αμφισβητήσουμε, Ανατρέψουμε.

Ταυτόχρονα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ξεκάθαρα ότι όπως το 2008 έτσι και σήμερα θα λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για το Μπλοκάρισμα της χρήσης των στρατού ως Σιδερένιας Κατασταλτικής Μηχανής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *