“Η Δημοκρατία της Ολγας”

 Κείμενο αναγνώστη του μπλογκ μας που μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

 Είναι περίεργα μερικά  πράγματα. Ακατανόητα. Σαφή αλλά ακατανόητα συγχρόνως με έναν μαγικό  τρόπο. Πάρε παράδειγμα την Όλγα του Μega. Το όσα κατά καιρούς  επικοινωνεί. Είναι σαφή ως προς τον στόχο που αποσκοπεί, κι αυτός δεν  είναι άλλος από την παπαγαλία των κυβερνητικών θέσεων και την προώθηση  τους εννοείται, αλλά ακατανόητα τα όσα λέει και δη το πως αντιλαμβάνεται  την δημοκρατία.
Σύμφωνα λοιπόν με την Όλγα δημοκρατία είναι:
Η “εξοντωτική” ποινή στον Μαντέλη, ο οποίος ενώ ομολόγησε πως πήρε μίζα 450.000 ευρώ ,τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7.000 και 3 χρόνια με αναστολή, δηλαδή να μην το ξανακάνει. Βεβαία αν το κάνει μετά το πέρας των 3 χρόνων μάλλον δεν πειράζει.

Το απυρόβλητο του Τσουκάτου, ο οποίος ενώ και αυτός είχε ομολογήσει δημόσια πως έβαλε στο ταμείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ 1 μυριο γερμανικά μάρκα, ούτε καν δικάστηκε. Φαντάζομαι πως  ο Τσουκατος πρέπει να νιώθει και λίγο ριγμένος, έχει δικιο. Εγώ τον καταλαβαίνω.

Τα δολοφονικά ΜΑΤ, που μην νομίζεις παιδιά του λαού είναι κι αυτά, της διπλανής πόρτας που λέμε, της γειτόνισσας ο Κωστακής ντε, μορφωμένα, μιας και πλέον δεν περνάει όποιος κι όποιος στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ, που σακατεύουν παππούδια, τον μπαμπά σου, την μάνα μου.(Βέβαια αν κατά λάθος χτυπήσουν κανά δημοσιογράφο τότε η Όλγα εξανίσταται και ποιός είδε εν εξάλλω  την Τρέμη και δεν τρέμει.)Μετά πηγαίνουν σπίτι, φιλούν στοργικά τη γυναίκα τους και το παιδάκι τους και οοοοοοοόλοι μαζι βλέπουν Dancing with the stars τρώγοντας πίτσα. Για φωτογραφία τα γλυκά μου.

Το τσεκούρωμα σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα. Το οποίο τσεκούρωμα έχει επιπτώσεις από το ψωμί ως και το spa. Αν εγω δεν έχω ούτε εσύ θα έχεις. Τόσο απλά. Αν ο φούρναρης δεν πουλάει ψωμάκι δεν θα μπορέσει να κάνει το spa του. Κι αφού δεν θα μπορέσει, ούτε ο spaτζής θα δύναται να αγοράσει ψωμάκι ή θα πάρει ένα μικρό για 4 άτομα. Αλυσίδα είναι.

Η προπαγάνδα πως το μνημόνιο ήταν και είναι ευλογία αλλά και μονόδρομος για τη χώρα. Απόρροια του οποίου είναι και το ως άνω τσεκούρωμα ότι υπήρχαν και υπάρχουν  εναλλακτικές ούτε λόγος. Ούτε βέβαια πως είναι εντελώς παράνομο αφού ούτε καν ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η οποία τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να μετονομαστεί από Βούλη των Ελλήνων σε Βουλή των 300.

Το να κηρύσσονται όλες οι απεργίες παράνομες και να στρέφει μέσω του δελτίου προπαγάνδας τη μία ομάδα απέναντι στην άλλη.

Θα το επισπεύσω για να μην σε κουράζω, έχεις και δουλειές.

Το να μην υπάρχει αντίλογος.

Το να κλείνουν σχολεία.

Το να καταδικάζεις κάθε μορφή αντίστασης.

Το “μαζί τα φάγαμε” του Θεόδωρου. Έδω θα σταθώ λίγο. Το “μάζι τα φάγαμε” συνιστά ομολογία πως μαζί με άλλους έφαγε κι αυτός. Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι. Τυγχάνει, αν το λησμονά, να είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Όταν λοιπόν το ομολογεί θα έπρεπε να υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες. Είδες ή άκουσες τίποτα; Εγώ πάντως όχι. Αν ομολογήσω στην ΕΛ.ΑΣ. πως συμμετείχα σε μια ληστεία θα με μπουζουριάσουν σε χρόνο dt. Το πιάσες; Ναι.

Ο μισθός των νέων εργαζόμενων, γιατί των παλιών είναι λιιιιιιιίγο καλύτερος λόγω των ετών εργασίας. Με 500 ευρω πρέπει να τα κάνεις όλα. Και να φας και να πιείς και να βγείς και να ρίξεις το γκομενάκι. Ούτε ο Τσακ Νόρρις δεν μπορεί να τα καταφέρει, τον ρώτησα.

Η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Θα με γεμίζουν βενζίνη και εγώ θα τραγουδάω “Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ”. Από το να απολυθώ θα το προτιμώ.

Tα υποβρύχια που γέρνουν.

Τα συνεχόμενα big fat lies που λέει κι η γιαγιά μου. Κι εδώ θα σταθώ. Πρόσφατα εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον ενός ελαιοχρωματιστή για το περίφημο email της επικείμενης χρεοκοπίας, όπου καλούσε τους πολίτες να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, με την κατηγορία της ”διασποράς ψευδών ειδήσεων”. Δεν είδα όμως να ‘χει την ίδια ευαισθησία και για τους Γιώργηδες(Γ.Α.Π-Παπακωνσταντίνου). Οι Γιώργηδες λένε συνέχεια ψέματα και μάλιστα από τα πιο επίσημα βήματα.
Τί να πρωτοθυμηθείς; Ενδεικτικά: Γ.Α.Π: 1)”Αν μειώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη”. Όλοι ξέρουμε τί έγινε.2)Γ.Π. “Θα βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του 2011”. Γελάει ο κόσμος. 3) “Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία”. Γι’αυτό ρώτα τον πατέρα σου και τον παππού σου. 4)”Το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα θα πρέπει να το σταματήσουμε”. Αλλάξαμε συκώτι από τα γέλια. Θες κι άλλα;

Υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων για το πως αντιλαμβάνεται το Ολγάκι και η παρέα της την έννοια της δημοκρατίας.

Το κακό είναι πως τίποτα πλέον δεν είναι προς όφελός μου ούτε και προς το δικό σου. Ζούμε καταστροφικές στιγμές. Στιγμές κατάλυσης, διάλυσης, μιζέριας, γκρίνιας. Ζουμε στιγμές όπου οι αυτοκτονίες είναι πια φαινόμενο καθημερινό. Οι καταθλίψεις πάνε σύννεφο. Όλοι έχουμε μια ξινίλα στα μούτρα μας, μια κατήφεια. Μια υφέρπουσα μελαγχολία. Έχουμε χάσει το κέφι μας. Στο χέρι όμως μας είναι να το αλλάξουμε. Ο καθένας όπως νομίζει. Αν και γνώμη μου είναι πως δεν θ’ αλλάξει με μούτζες και “βρώμικα” από τις καντίνες του Συντάγματος…  

Υ.Γ: Αλήθεια ρε Όλγα, χούντα τί είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *