Άρθρο του Τσίπρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

tsipras2“Η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη. Έχει πια το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: Ως εδώ”. Αυτό τονίζει σε άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας”. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει “αξιοσημείωτη επιμονή στο αυτομαστίγωμα του success story” και τον πρωθυπουργό δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ενώ με τη στρατηγική του απομονώνει την Ελλάδα από τους φυσικούς της εταίρους και τη βάζει απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είναι ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί “με σχέδιο και συμμαχίες. Με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης. Με την επίγνωση, όμως, ότι δεν είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης, ενός κόμματος ή επιλεγμένων τεχνοκρατών, αλλά όλης της κοινωνίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *