Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου καθαρίζουν την πόλη τους. “Θα συνεχίσουμε”, λέει ο δήμαρχος

“Για πρώτη φορά, πήγε καλά”. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την κυριακάτικη προσπάθεια εθελοντικού καθαρισμού της πόλης. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει, έχοντας εξάγει και τα κατάλληλα συμπεράσματα για την αρτιότερη οργάνωση της κινητοποίησης των δημοτών.
 
 
Από νωρίς το πρωί δεκάδες Χαϊδαριώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, δηλώνοντας εθελοντές στην προσπάθεια για τον ευπρεπισμό της πόλης τους. Παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Παραβρέθηκαν ακόμα οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Κώστας Ασπρογέρακας και Αθηνά Σκαμπά. Πήραν μέρος ομάδες δασκάλων, γονέων,  αντιπροσωπεία από το σύλλογο “Το Πυργί της Χίου”, τον αθλητικό σύλλογο “Πήγασος” κ.ά., καθώς και πολλοί μενονωμένοι πολίτες. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, που εργάστηκαν και αυτοί εθελοντικά. Γύρω στα 60 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί, ενώ αργότερα πήραν μέρος στον καθαρισμό περισσότεροι από 100. Σε αρκετές γειτονιές ανταποκρίθηκαν και οι κάτοικοι, ανεβάζοντας περισσότερο τον αριθμό όσων εργάστηκαν.
Ασφαλώς δεν είναι κάτι συνηθισμένο να καλεί ένας Δήμος τους πολίτες σε δράσεις καθαρισμού, αφού αποτελεί παραδοχή ότι δεν μπορεί να προσφέρει την υπηρεσία αυτή, την οποία η δημότες πληρώνουν με τα δημοτικά τέλη. Όμως η δημοτική αρχή του Μιχάλη Σελέκου παραδέχεται καθαρά ότι δεν έχει ούτε το προσωπικό ούτε τα μηχανικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι περισσότερο από μια απλή αποκομιδή των απορριμμάτων. Με τον “αέρα” του νέου στην τοπική εξουσία και την αναγνώριση ότι δεν ευθύνεται για την απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ζητάει βοήθεια από τον κόσμο. Στο στάδιο αυτό, την έχει.
Οι πολίτες που πήραν μέρος το έκαναν, όπως είπαν, γιατί “δεν πάει άλλο”, δηλαδή η εικόνα της πόλης σε πολλά σημεία αγγίζει τα όρια της εγκατάλειψης, μετά από μεγάλο διάστημα αδιαφορίας των τοπικών αρχόντων. Γι’ αυτό αρκετοί αποφάσισαν “να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοτιότερου σημείου της πόλης, κοντά στην Σταθμό Μετρό “Αγία Μαρίνα”. Εδώ, στο τρίγωνο των τριών Δήμων, η εικόνα είναι αποκαλυπτική: Οι δρόμοι του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας, που οδηγούν στον Σταθμό, είναι καθαροί, φροντισμένοι, αξιοπρεπείς. Από την πλευρά του Χαϊδαρίου(Κολοκοτρώνη, Πλαταιών κτλ.) η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την πραγματικότητα είναι η αθλιότητα. Επί ώρες το συνεργείο προσπαθούσε να κάνει ένα στοιχειώδες νοικοκυριό, σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, το οποίο φαινόταν να έχει να καθαριστεί σωστά εδώ και πολλά χρόνια!
Τα συνεργεία χωρίστηκαν σε ομάδες. Η μεγαλύτερη ανέλαβε τον Ελαιώνα και το κέντρο του Χαϊδαρίου, στα όρια της ενορίας του Αγίου Ανδρέα. Άλλες πήγαν στην Αστυθέα, όπως αναφέραμε, στο Δαφνί και στην Αφαία. Άλλοι ανέλαβαν τη φροντίδα του πράσινου και άλλοι την περισυλλογή σκουπιδιών, μπάζων, καθάρισαν γύρω από τους κάδους κτλ.
Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος συμμετείχε με την οικογένειά του. Στο πρωινό ξεκίνημα ευχαρίστησε όλους τους δημότες και τους φορείς, που άφησαν στην άκρη την κυριακάτικη ξεκούραση. Δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Ακόμα είπε πως στους στόχους της κοινωνικής πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής, είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία και λειτουργία δημοτικών ιατρείων, κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού φροντιστηρίου, για τις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. 
Πηγή: xaidarisimera.blogspot.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *