Λαϊκή οργή κατά του Σκανδαλίδη και της κυβέρνησης στη Χίο

Αυτό που γίνεται εδώ και λίγες ώρες στη Χίο έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, εντός του οποίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, δεν έχει ξαναγίνει στο νησί τα τελευταία 50 χρόνια! Η «υποδοχή» που επεφύλαξε ο λαός του ακριτικού νησιού στον Κώστα Σκανδαλίδη ήταν κάτι παραπάνω από «θερμή». τσουρουφλιστή!

Όσοι πίστεψαν, ότι φέρνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη Χίο, αντί στη Μυτιλήνη όπου είναι η έδρα της Περιφέρειας, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων στο Β. Αιγαίο, και μάλιστα όσοι σκέφτηκαν να παραπλανήσουν τον λαό, φέροντας τον κ. Σκανδαλίδη, μία ώρα ενωρίτερα από την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της συνεδρίασης, σίγουρα, θα αισθάνονται πάρα πολύ άσχημα. Οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων (χωρίς εισαγωγικά) πολιτών, τα συνθήματα, οι χειρονομίες και λοιπά απαξιωτικά και υβριστικά για την κυβέρνηση, για το πρόσωπο του κ. Σκανδαλίδη αλλά και, γενικότερα, για το πολιτικό σύστημα της χώρας φανερώνουν τουλάχιστον δύο πράγματα:

(α) Οι κατέχοντες κυβερνητικές θέσεις ή έχουν χάσει κάθε ίχνος τσίπας και φιλότιμου, ή εκβιάζονται στο ζενίθ προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κάνουν όσα τους υπαγορεύουν. Ειδικά για τον Κώστα Σκανδαλίδη, δεν θα το πίστευα αν δεν άκουγα και δεν έβλεπα όσα συνέβησαν, ότι αντέχει ακόμη και δεν έχει υποβάλλει παραίτηση (έστω με το i-pad του) για λόγους στοιχειώδους ευθιξίας…

(β) ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε το 20% της λαϊκής στήριξης, όπως του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο τελευταίος που βλέπει «φως στο τούνελ» σε περίπτωση άμεσης προκήρυξης εκλογών είναι ο υπογράφων. Κι όμως, σαν Έλληνας πολίτης τούτη την ώρα νοιώθω μεγάλη ντροπή, βλέποντας να με κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται να αντικρίσουν τον λαό ο οποίος τους εξέλεξε, που βρίζονται και λοιδορούνται από τον ίδιο λαό με χαρακτηρισμούς που θα δίσταζε να τους πει κανείς ακόμη και στον τελευταίο κοινό απατεώνα και εγκληματία..!

Αναρωτιέμαι, όταν δεν σε εμπιστεύονται ούτε οι μισοί από εκείνους που σε ψήφισαν, πώς μπορείς να πιστεύεις ότι θα επιβάλεις τα τόσο οδυνηρά μέτρα που λες ότι χρειάζονται για να σωθεί η χώρα;

Ομολογώ, ότι αισθάνομαι τούτη την ώρα κα ο ίδιος σαν διχασμένη προσωπικότητα. Από τη μια νοιώθω προσβεβλημένος με τη συμπεριφορά των κυβερνώντων και θέλω να φωνάξω πολλά από εκείνα τα συνθήματα που φωνάζουν οι συμπατριώτες μου, στην πλειοψηφία τους νέοι και μορφωμένοι. Από την άλλη πάλι, βλέπω τα απέναντι παράλια απ’ όπου ήρθαν κυνηγημένοι οι γονείς μας και δεν θέλω να συμβεί το ίδιο σε μας και στα παιδιά μας. Θέλω δηλ. να βγει από τη Χίο κι ένα άλλο μήνυμα, ότι μη βλέπουν που «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας, διότι, αν χρειαστεί, θα γίνουμε πάλι οι Έλληνες ένα. Αλλά πώς; Με ποια ηγεσία; Εκείνη που κρύβεται ακόμη και από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό;

Πηγή: “Η γνώμη της Χίου”

Και από τοπικό blog

Αρκετός κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα στην Πλατεία Βουνακίου!! Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλείστα και οι καταστηματάρχες βρισκονται στην πλατεία!! Κλειστός ο δρόμος μπροστά απο την πρώην Νομαρχία Χίου!!!Μεγάλη αστυνομική δύναμη καθώς και πίσω από το κτήριο υπάρχουν και άντρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση(15 άτομα) κάτι πρωτόγνωρο για τη Χίο.

14.00 Περικυκλωμένο το κτήριο

14.05 50 αγανανακτισμένοι βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτηρίου και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα ΜΑΤ!! Κρατούν κατσαρόλες και φωναζουν συνθήματα!!

100 περίπου άτομα βρίσκονται μπροστά υπό την στενή παρακολούθηση 25 περίπου αστυνομικών οι οποίοι έχουν κάνει αλυσίδες

Ακούγονται συνθήματα όπως “ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ” “ΜΑΥΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73”

Το πανό της ΟΛΜΕ γραφει: “ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”

14.22 Μέσω ντουντούκας επικεφαλής περιφερειακής παράταξης δήλωσε την αποχώρηση τους από  τον διάλογο

 Πριν λιγο ειχαμε προσπαθεια απο μεριδα των διαδηλωτων να μπουν στην Νομαρχια. Οι αστυνομικες δυναμεις δυσκολευτηκαν αλλα τελικα αποθησαν τους διαδηλωτες. Προσπαθουν να φυγαδευσουν τον Σκανδαλιδη, με αγριες διαθεσεις οι διαδηλωτες.

16:00 ο απεσταλμενος μας μιλαει για παρουσια αρκετων ασφαλιτων γυρω απο την Νομαρχια!

16:30 Ολα ήσυχα εξω απο την πρωην Νομαρχια Χιου, μαλιστα οι διαδηλωτες τονιζουν οτι δεν θα αποχωρησουν μεχρι να φυγει ο κ.Σκανδαλιδης.Φημες οτι αυτην την ωρα καταστρωνεται ολοκληρο σχεδιο διαφυγης του υπουργου.

Αλυσιδα εχουν κανει γυρω γυρω απο την Νομαρχια οι διαδηλωτες, δεν θα φυγει τοσο ευκολα  ο Σκανδαλιδης.Η αστυνομια προσπαθει να βρει τροπο διαφυγης του υπουργου.

18:00 ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΡΑ: Αυγα και γιαουρτια απο τους διαδηλωτες (μαλλον)
στο κτηριο της Νομαρχιας

2 απαντήσεις στο “Λαϊκή οργή κατά του Σκανδαλίδη και της κυβέρνησης στη Χίο”

  1. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού δεν έχουν τέλος. Αντιγράφω: "Περίπου 100 άτομα εγκλώβισαν στο πνευματικό κέντρο Ζωγράφου την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα, την οποία αποδοκίμασαν έντονα, ενώ στη Λάρισα άγνωστοι εκτόξευσαν αυγά εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη."(απο τον ANTonline 07/06/11).
    Τι θα γίνει τέλως πάντων; Οι άνθρωποι θα παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους γιατί δεν θα αντέχουν άλλο τις αμέτρητες εκδηλώσεις λατρείας; ή θα κουβαλάει ο καθένας τους καμμιά δεκαριά διμοιρίες ΜΑΤ για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους; Τσάμπα θα τους πληρώνουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *