Η Σακοράφα καταγγέλλει τα οικονομικά συμφέροντα που εμποδίζουν την αθλητική ενημέρωση

sakorafaΗ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μέλος της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής, παρενέβη στη χθεσινή συνεδρίαση που αφορούσε στη συζήτηση της αναφοράς που είχε καταθέσει η Διεθνής Ένωση Αθλητικού Τύπου.

Στην αναφορά της η Δ.Ε.Α.Τ. διαμαρτυρόταν έντονα για τα τέλη διαπίστευσης που απαιτούν από τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου στην Ευρώπη για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων.

Η ευρωβουλευτής ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι το αθλητικό γεγονός και η προσπάθεια και η επιτυχία των αθλητών να επικοινωνείται και στο τελευταίο χωριό μιας χώρας.

Υπογράμμισε τον κίνδυνο από τους συνεχείς περιορισμούς που θέτουν οι οργανωτές των αθλητικών γεγονότων, με την ανοχή των αθλητικών ομοσπονδιών, στην ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων στα αθλητικά γεγονότα.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτές οι μονομερείς και αυθαίρετες αποφάσεις για οικονομικά ανταλλάγματα, συνιστούν κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης γνώμης.

Επισήμανε ότι ο αθλητισμός, μια καθαρά ερασιτεχνική δράση, αλώνεται όλο και περισσότερο από οικονομικά συμφέροντα και γίνεται αντικείμενο μόνο οικονομικής συναλλαγής με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και να εμποδίζεται η ενημέρωση.

Κατόπιν αυτών ζήτησε να παραμείνει ανοικτή η αναφορά και η επιτροπή να αναλάβει δράση και πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψει μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών δέχθηκε να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά, και πρότεινε να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας και την Επιτροπή αρμόδια για τον Ανταγωνισμό, προκειμένου να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *