Ζαγοράκης: Ξεναγός ερυωβουλευτών στην… Αμφίπολη!

pros-metopo[1]Και για να ευθυμήσουμε λίγο, μέρες που είναι:

Στην Αμφίπολη αναμένεται να βρεθεί αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας της Ευρωβουλής μετά από πρόταση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος θα  ξεναγήσει τους ευρωβουλευτές στους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, σύμφωνα με το “Βήμα”:

«Αφού δεν μπορεί (και δεν γίνεται) να πάει η Αμφίπολη στο Ευρωκοινοβούλιο, πάει το Ευρωκοινοβούλιο στην Αμφίπολη. Ναι δεν διαβάσατε λάθος: Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης με πρόταση του Θ. Ζαγοράκη. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δείχνει πανευτυχής που εγκρίθηκε η πρότασή του και αναφέρει ότι είναι “η πρώτη φορά μετά το 2007, που ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας επισκέπτονται την Ελλάδα. Η αποστολή αυτή θα έχει σημαντική αξία για την χώρα μας”.

Αλλά δεν θα φέρει ο κ. Ζαγοράκης τους ευρωβουλευτές στην Ελλάδα  μόνον για την  Αμφίπολη. Σκοπεύει να τους ξεναγήσει σε ‘εξίσου σημαντικές τοποθεσίες της Μακεδονίας, με επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο κατά την αρχαιότητα, όσο και κατά τα βυζαντινά χρόνια’, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του».

Αφού έγιναν αρχαιολόγοι η Παναγιωταρέα, ο Πρετεντέρης και τόσοι άλλοι, να μη γίνει ξεναγός ο Ζαγοράκης; Δεν ξέρει ο Ζαγοράκης για την Αμφίπολη και τον Μεγαλέξανδρο που συνέτριψε εκεί τους Τούρκους, με εντολή του Λεωνίδα που είπε το ιστορικό “Όχι”;

Μία απάντηση στο “Ζαγοράκης: Ξεναγός ερυωβουλευτών στην… Αμφίπολη!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *