Ιερώνυμος: Ευχαριστίες προς την κυβέρνηση και κήρυγμα “πολιτικής σταθερότητας”

ieronimos-samarasΣε προπαγάνδιση των κυβερνητικών θέσεων περί “πολιτικής σταθερότητας” πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την ομιλία του στην Ιερά Σύνοδο πριν δύο μέρες.

«Απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα χρόνια εν μέσω των συνθηκών που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας», είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συνέχισε: «Χωρίς λοιπόν την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα  των βουλευτικών δομών, οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, να πέσουν στο κενό, γεγονός το οποίο θα οξύνει έτι περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας μας».

Αυτή η υιοθέτηση της κυβερνητικής ρητορικής δεν είναι άσχετη και με κάποια άλλα που είπε ο Αρχιεπίσκοπος:

«Οφείλω πάντως να ευχαριστήσω την Ελληνική Πολιτεία για συγκεκριμένα θέματα. Με τη συνεργασία μας και κατά την παρελθούσα Συνοδική Περίοδο δόθηκαν λύσεις σε πολλές εκκρεμότητες. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ενέκρινε η Βουλή προ ολίγων ημερών».

Και απαρίθμησε 15 ρυθμίσεις που ικανοποιούσαν απαιτήσεις της  Εκκλησίας, όπως  η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών ΟΤΑ για όλες τις εκκλησίες, η δωρεάν τακτοποίηση αυθαιρέτων που ανήκουν σε εκκλησίες, εκκλησιαστικά προσκυνήματα  ιδρύματα και μουσεία, η κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχή του προισταμένου της εφορίας και δικηγόρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στα μητροπολιτικά συμβούλια, η παραμονή στην κυριότητα των μητροπόλεων των περιουσιών διαλυμένων μοναστηριών και άλλες ρυθμίσεις κυρίως περιουσιακές για ακίνητα όπου υπήρχαν εκκρεμότητες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *