Βαριές ευθύνες για το έγκλημα του Βόλου: χρησιμοποιούν παλιά υλικά για να αδειάζουν οι αποθήκες

Τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών και των περικοπών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στις λειτουργικές δαπάνες,  για την κακή συντήρηση.οπλα

 

Τα ερωτήματα για την τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών στην Μαγνησία αναζητούν επειγόντως απαντήσεις. Ο θάνατος τριών ανθρώπων το απαιτεί. Τι έφταιξε;

• Ο σωλήνας ήταν ελληνικής κατασκευής ,όπως λένε οι πληροφορίες. Είχε παραχθεί από την τότε ΕΒΟ.

•Τα υπόλοιπα μέρη του παραπέμπουν με βάση τους κωδικούς τους σε αμερικανικό υλικό.Ο κρουστικός πυροσωλήνας έχει κωδικό Μ 524 Α/6 .

•Τα πυρομαχικά ήταν χρονολογίας Οκτωβρίου 1984!  Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ είχαν ελεγχθεί από πυροτεχνουργό ο οποίος είχε εγκρίνει την χρήση τους. Διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές ότι δεν προέρχονταν από παρτίδα πυρομαχικών των οποίων το όριο ζωής είχε ξεπεραστεί.

•Πηγές του ΓΕΣ δεν θεωρουν “ιδιαίτερα παλιά” τα πυρομαχικά ωστόσο διαφορετική άποψη έχουν απόστρατοι και πυροτεχνουργοί που εκτιμούν ότι η πυρίτιδα μπορεί να είχε μετά από τόσα χρόνια “εξασθενήσει” και να μην είχε την “δύναμη” να “διώξει” το βλήμα.

•Ενδέχεται λένε να υπήρξε “αφλογιστία” και κατά την εξέλιξη των προβλεπόμενων διαδικασιών να έγινε η φονική έκρηξη.

•Ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση . Κάποιοι κάνουν λόγο για απόσταση 80 μέτρων.

Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν γρήγορα και κυρίως οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι πειστικές.

Και οι δύο ΕΠΟΠ είχαν παιδιά. Ο ένας δύο ο άλλος ένα ,μόλις 9 μηνών. Ο νεαρός δεκανέας είχε πολλά όνειρα. Εκπλήρωσε μόνο το ένα . Να γίνει πεζοναύτης.

 

Πηγή: onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *