Εποικοδομητική συζήτηση

Εμείς το είχαμε γράψει από την αρχή. Οσοι βουλευτές παρουσιάζονται να διαφωνούν, να διατυπώνουν ενστάσεις για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική δεν το κάνουν για κανένα άλλο λόγο παρά για να αποκομίσουν προσωπικά μικροπολιτικά οφέλη.
Οσες «κορώνες» και να πετάνε φτιάχνοντας το δικό τους πολιτικό προφίλ, η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά το έργο της για το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, και δείχνει «κατανόηση» σε όσες φωνές αντίδρασης υπάρχουν στον κοινοβουλευτικό λόχο της γνωρίζοντας πολύ καλά ποιοι λόγοι τις επιβάλλουν και ότι δεν έχουν καμιά συνέπεια στο σχέδιο που εκτελεί. Αλλωστε στην σημερινή πολιτική συγκυρία δεν της είναι εύκολο να πάρει «πειθαρχικά» μέτρα εναντίων «ιστορικών προσώπων» του κινήματος σαν την Βάσω Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Ενας χαρακτηριστικό διάλογος που είχε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος προπαγάνδας με τους πολιτικούς συντάκτες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, αν κάποιος σας μιλάει για Γουδή, σας λέει δεν φοράτε παντελόνια ή φοράτε παντελόνια αλλά χωρίς περιεχόμενο και σας αναφέρει τη λέξη «ούφο» και μιλάμε για ιστορικά πρόσωπα της παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως ο κ. Κακλαμάνης και η Βάσω Παπανδρέου. Εσείς, για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να μείνει ή να παραιτηθεί;

Γ. Πεταλωτής: Αναφέροντας συλλήβδην και ατάκτως εριμμένες κάποιες φράσεις, που από κάποιους αμφισβητείται για το αν ακούστηκαν, αλλά έστω και αν ακούστηκαν σε μια υπερδεκάωρη συζήτηση, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αντανάκλαση στον Πρωθυπουργό. Εκείνο που πραγματικά μας απασχολεί, είναι να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο.

Δημοσιογράφος: Επανέρχομαι στην ερώτηση που σας έκανα. Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί το γεγονός ότι ιστορικά πρόσωπα μιλούν με τόσο σκληρό τρόπο για την πολιτική της; Ακόμα και αν κάποια λόγια, όπως είπατε και εσείς είναι δυσφορούμενα, δεν είναι σωστά.

Γ. Πεταλωτής: Η κυβέρνηση έχει μπροστά της συγκεκριμένο έργο. Η κυβέρνηση είναι αυτή που προτρέπει να ανοίγουν μεγάλες συζητήσεις. Επαναλαμβάνω ότι οι συνεδριάσεις των ΚΤΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πολλές και τόσο πυκνές που δεν είχαν γίνει ποτέ από καμία κυβέρνηση. Είναι επιλογή της κυβέρνησης, η Κ.Ο. όχι μόνο να ενημερώνεται, αλλά να συζητά και να προτείνει.

Δηλαδή εποικοδομητική συζήτηση κάνουν οι άνθρωποι στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται είναι για μαζική κατανάλωση στο .. πόπολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *