Ελεύθερος ο Γρ. Τσιλιμαντός. Μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος

γρηγορηςΑπαράδεκτη κρίθηκε η δίωξη του Γρηγόρη Τσιλιμαντού από το Πλημμελειοδικείο Λάρισας στο οποίο δικαζόταν  με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο εισαγγελέας δεν έπρεπε να φέρει την υπόθεση στα δικαστήρια. Μετά το πέρας της δίκης, ένταση επικράτησε σύμφωνα με καταγγελίες, όταν ανδρες της αστυνομίας και των ΜΑΤ έσπρωχαν και κυνηγούσαν τους αλληλέγγυους που παραβρέθηκαν στη δίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Γρ. Τσιλιμαντό. Να αναφερθεί ότι μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο. Εν τέλει η ένταση αποκλιμακώθηκε και οι αλληλέγγυοι επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το ιστορικό της ύποθεσης αυτής η δίωξη προέκυψε ως συνέχεια των γεγονότων που συνέβησαν στις 6/4/2014 μετά την πορεία ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Ουσιαστικά ο Γρ. Τσιλιμαντός διώθηκε λόγω της  κατάθεσης ενός χρυσαυγίτη ότι ο πρώτος ήταν ο δράστης των φθορών των γραφείων της χρυσής αυγής.
Να υπενθυμίσουμε ότι μετά το πέρας της πορείαςκατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας  και κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με χρυσαυγίτες σταμάτησαν ακόμη  το λεωφορείο,  με πρόσχημα επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στα Φάρσαλα.  Τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαίτησαν να προβούν σε «αναγνώριση» των διαδηλωτών, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που προέβησαν σε φθορές στα γραφεία τους. Γνωστός χρυσαυγίτης της πόλης των Φαρσάλων «αναγνώρισε» τον Γρ. Τσιλιμαντό ως το άτομο το οποίο σήκωσε στους ώμους του άλλο άτομο, το οποίο έσπασε τα τζάμια των γραφείων της ΧΑ. Ο καταγγέλων χρυσαυγίτης προφανώς αγνοούσε ότι το λεωφορείο με τους διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη  δεν σταμάτησε καθόλου από την πόλη των  Φαρσάλων, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τον προσκομιζόμενο ταχογράφο του λεωφορείου.

Δηλώσεις συμπαράστασης έχουν κάνει πλήθος συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων πολιτών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τις αγαστές σχέσεις Χρυσής Αυγής και αστυνομίας.

 

Πηγή: alterthess.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *