Για “τροχαίο” δικάζεται ο ένστολος αλητάμπουρας που επιχείρησε τη δολοφονία της Κουτσουμπού

aggelikinet1Ως «τροχαίο ατύχημα» εκδικάζεται αύριο Δευτέρα, ύστερα από πέντε χρόνια, στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η υπόθεση του τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη. Η εικόνα με τον ένστολο αλητάμπουρα να περνάει μέσα από συγκέντρωση, παρασύροντας τη διαδηλώτρια είχε κάνει το γύρο του κόσμου, ωστόσο σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν πρόκειται για «πρόθεση» αλλά για «απρόσεκτη και αφηρημένη οδηγική συμπεριφορά που οδήγησε σε ατύχημα».

Η Αγγελική Κουτσούμπου, στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), συμμετείχε στη διαδήλωση της 6η Δεκεμβρίου του 2009, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η νεοσύστατη τότε μηχανοκίνητη ομάδα ΔΕΛΤΑ διεμβόλησε τη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, προκαλώντας τον πανικό. «Το μπλοκ του EEK, υπέστη, σε εκείνο το σημείο, τη σφοδρή επίθεση της αστυνομίας, αρχικά από την ομάδα ΔEΛTA και εν συνεχεία από δύναμη πεζοπόρων  αστυνομικών. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες και οι συλληφθέντες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΚ.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν και η Αγγελική Κουτσούμπου, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, που μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα του Iωαννίδη. Βαριά τραυματισμένη και αναίσθητη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε  «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση -υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών».

Κατά τη διεξαγωγή της δίκης -από το πρωί στις 9- καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την αγωνίστρια στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *