Το “Αγλαΐα Κυριακού” καταπατά τα δικαιώματα των ανασφάλιστων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βύρωνα, καταγγέλλοντας την ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων 9χρονου ασθενή, γιου άνεργης και ανασφάλιστης γυναίκας, στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.αγλαια

Ο Αλέξης Ραπάϊ ετών εννέα, γιός της άνεργης και ανασφάλιστης Αντμιρέλα Γιαγιάϊ, μετακομίστηκε στις 3/10 εσπευσμένα και σε κακή κατάσταση στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, εξ αιτίας οξείας κρίσης του αναπνευστικού συστήματος. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και έδωσαν εντολή να εισαχθεί αμέσως στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθεί επειγόντως νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο μικρός Αλεξέϊ, μαθητής της 3ης τάξης του δημοτικού σχολείου στον Βύρωνα, ο οποίος έγινε αντικείμενο συνεχών κλινικών εξετάσεων και εξαιρετικής φροντίδας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ παιδιατρικής κλινικής, νοσηλεύεται από τις 3/10 μέχρι και σήμερα 11/10. Σύμφωνα με τις ιατρικές διαπιστώσεις πάσχει από οξεία βρογχίτιδα και θα κρατηθεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 13/10.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, με ιδιαίτερη μάλιστα έπαρση, πρόβαλε πρόσφατα στην Βουλή το μέτρο της ένταξης των ανασφάλιστων ομάδων σε καθεστώς μερικής ασφαλιστικής προστασίας (θεσπίστηκε στις 21.7.14), την ίδια στιγμή η δουλική και ανάξια Διοίκηση του «Αγλαΐα Κυριακού» με μια επίδειξη κυνισμού, ακολουθώντας την γενική στρατηγική της αντιλαϊκής λιτότητας, της υπουργικής υποκρισίας και των κυβερνητικών ψευτομεταρρυθμίσεων, κατάργησε στην πράξη τα θεσπισμένα δικαιώματα της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία ρητά προβλέπονται στα πρόσφατα, έστω και μισερά, μέτρα Βορίδη. Το λογιστήριο του νοσοκομείου ζήτησε έτσι από την άπορη και ανασφάλιστη μητέρα, να πληρώσει (!), διαφορετικά, όπως την προειδοποίησαν οι υπηρέτες των απάνθρωπων πολιτικών του συστήματος, θα στείλουν το ένταλμα πληρωμής στην εφορία!

Η μητέρα του παιδιού, διαμαρτυρόμενη, ζήτησε να δει τον Διοικητή, αλλά αντί του Διοικητή την δέχθηκε η γραμματέας του (!), η οποία αφού αυτοανακηρύχθηκε σε αυτόκλητο νομοθέτη, είπε «γεμάτη καλοσύνη» στην απελπισμένη μητέρα, ότι ίσως την βάλλουν στην «Λίστρα του Σίντλερ» και πληρώσει με δόσεις!…Σύμφωνα με το νοσοκομειακό τιμολόγιο κάθε μέρα στο Α.Κ, στοιχίζει 80,00 ευρώ + τα φάρμακα + οι εργαστηριακές εξετάσεις!…Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 13/10 οι οφειλές της ανασφάλιστης μητέρας μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα 1.200-1.500 ευρώ!…Δηλαδή, αν δούλευε, ισοδύναμο αποδοχών 3 μηνών!

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του «Αγλαΐα Κυριακού» για κατάργηση θεμελιωδών, νόμιμων και συνταγματικών δικαιωμάτων των ανασφάλιστων πολιτών και του παιδιού. Οι εκβιασμοί και η περιφρόνηση των άνεργων και των φτωχών οικογενειών δείχνει το αληθινό πρόσωπο ενός συστήματος που γδέρνει και ματώνει το λαό για τον πλούτο των λίγων. Η στάση και οι απαιτήσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου συνιστούν ανοιχτή παραβίαση του νομοθετημένου πλαισίου, που η ίδια η συγκυβέρνηση θέσπισε. Στην ουσία έχουμε έναν ανοιχτό εκβιασμό για να «βγάλει» λεφτά το «Α.Κ» για τα γνωστά πλεονάσματα του κ. Σαμαρά.

Ο μικρός Αλέξης μπήκε στο νοσοκομείο έκτακτα και κάτω από σοβαρό κλονισμό της υγείας του, η οποία απειλούσε την ίδια την ζωή του. Το πλαίσιο που έχει θεσπισθεί και ισχύει, ρητά προβλέπει την πλήρη και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη ακριβώς σε επείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις. Και τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση του μικρού Αλέξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *