Νέα δικαστική νίκη των εργαζομένων κατά του “Φούρνου του Λάμπρου”

λαμπρουΔεκτή έγινε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση επτά εργαζομένων στο “Φούρνο του Λάμπρου” για επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης επί κινητής και ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη του φούρνου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργαζομένων-απολυμένων στον “Φούρνο του Λάμπρου” το Δικαστήριο, παρά τις αντίθετες αιτιάσεις του εργοδότη, αναγνώρισε ότι υπήρχε εργασιακή σχέση ανάμεσα τους εργαζομένους και τον εργοδότη. αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι παρείχαν ανασφάλιστη εργασία, και ότι ο εργοδότης τους οφείλει δεδουλευμένα, νυχτερινά, δώρα, αποδοχές αδείας και επιδόματα αδείας κλπ. Επίσης αναγνωρίζοντας το ύψος των απαιτήσεων τους επέβαλε συντηρητική κατάσχεση επί κινητής και ακίνητης περιουσίας του εργοδότη για το ποσό των 80.000 (ογδόντα χιλιάδων) ευρώ, ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων.

Τους προηγούμενους μήνες η “επιτροπή αλληλεγγύης των εργαζομένων απολυμένων” στον “Φούρνο του Λάμπρου” αλλά και άλλες συλλογικότητες πραγματοποιούσε πλήθος διαμαρτυριών καταγγέλοντας συνθήκες γαλέρας χωρίς πλήρη ένσημα, με ελαστικά ωράρια χωρίς επιδόματα κ.λπ.

Πηγή: alterthess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *