Αντιδράσεις προκαλεί η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά την εμφάνισή της κάνει η Χρυσή Αυγή στις εκλογές των αιρετών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο “Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών” κατατέθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία το προώθησε στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο ενέκρινε την υποψηφιότητα.

Από τη πλευρά τους οι αιρετοί της Ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Ενότητας όπως λένε στο alterthess.gr κατέθεσαν ένσταση ζητώντας να μη συμμετάσχει το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ που έχουν οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

«Καταθέσαμε ένσταση να μη συμμετάσχει το ψηφοδέλτιο “Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών” στις εκλογές», τονίζει ο αναπληρωτής αιρετός Θ. Μπαλτάς.

Μάλιστα τη Παρασκευή εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησαν να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο  της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας παράλληλα την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αποδοχή του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η αποδοχή έγινε κατά παράβαση της εγκυκλίου με την οποία προκηρύχθηκαν οι εκλογές αφού το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και οι αιτήσεις των υποψηφίων του ούτε κατατέθηκαν στους Συλλόγους Π.Ε., ούτε ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι γι αυτό ούτε ενέκριναν τη συμμετοχή του στις εκλογές, πράγμα που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν με δεδομένο ότι τα καταστατικά της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων δεν επιτρέπουν τη φασιστική δράση

Επίσης σύμφωνα με το σκεπτικό των ενστάσεων που κατατέθηκαν υπογραμμίζεται πως φαίνεται ακόμη και από τον τίτλο του ψηφοδελτίου, πολύ δε περισσότερο από τις γνωστές αντιλήψεις και τη δράση της Χ.Α., ότι  ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο αντιβαίνει τους σκοπούς της εκπαίδευσης, τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης τους στόχους και τις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος.
Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί κοινοποίησαν την ένσταση στη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., και καλούν τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών να πάρουν θέση προκειμένου “να αποτρέψουμε όλοι μαζί τους φασίστες να ποτίσουν με το δηλητήριο τους την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό μας κίνημα”.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας υποστηρίζει ότι σε σχετικό ερώτημα που κατατέθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στις 9/10 και κατόπιν της πρώτης παρέμβασης και απαίτησης μη αποδοχής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου) και αφορούσε τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές ψηφοδελτίου με τον όρο «Εθνικιστικό» στον τίτλο του, η απάντηση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ήταν ότι «δεν τίθεται οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς την ονοματολογία των συνδυασμών» και με βάση αυτή την απάντηση η Διεύθυνση ανακήρυξε τελικά την υποψηφιότητα και του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

«Το ψηφοδέλτιο με τον απροκάλυπτο και προκλητικό τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» και με υποψήφιους δυο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) της περιοχής. Όχι βέβαια για να καταγγείλει αυτή την αντιεκπαιδευική-αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψει για την ανατροπή της, αλλά για να τη στηρίξει και να βοηθήσει στην επιβολή της (όπως κάνει η Χρυσή Αυγή σε κάθε εργασιακό χώρο) και να την “διανθίσει” με το δηλητήριο των ρατσιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις- Κινήσεις -Συσπειρώσεις.

«Ο εθνικισμός, λεκτική παραλλαγή, “μάσκα” των φασιστικών, ρατσιστικών, ναζιστικών ιδεών, δεν έχει καμιά θέση στην εκπαίδευση. Αυτοί που προκαλούν διώξεις εκπαιδευτικών επειδή επιτρέπουν στους μαθητές τους να ζωγραφίσουν τη σημαία της πατρίδας τους (όπως τη νηπιαγωγό στη Λευκάδα) ή επειδή κράτησαν ενός λεπτού σιγή τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (όπως πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα), αυτοί που απειλούν να διώξουν με τη βία τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που θεωρούν την κοινωνική ανισότητα φυσικό φαινόμενο και δικαιολογούν την ύπαρξη προνομίων των λίγων στη βάση της “αξίας” (συνδεμένης βέβαια με τη φυλετική καταγωγή), αυτοί που ζητούν την απαγόρευση της διακίνησης των ιδεών, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους εκπαιδευτικούς. Οι απόψεις κι η δράση τους είναι ξένο σώμα στην εκπαίδευση και πρέπει να το αποβάλλουμε!» προσθέτουν.

Δείτε την ένσταση

 

Πηγή: alterthess.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *